top of page

Solpaneler installerade på Orust

Installation av 36st IBC355w solpaneler på en ladugård. IBC Monosol är en solpanel med half-cut teknologi för bättre hantering av skuggor, den kommer också med hela 15 års produktgaranti. Kopplade till 15kw Goodwe strängväxelriktare.


Läs mer om solpanelen i produktbladet nedan.

Solpanel IBC MonoSol OS6-HC
.pdf
Ladda ner PDF • 985KB

solpaneler på ett tak på en ladugård på orust
Solpaneler installerade på ladugård

IBC solceller


Goodwe växelriktare

En gård på Orust har nyligen installerat 36 IBC355W solpaneler på sitt ladugårdstak, för att utnyttja det rikliga solljuset och minska sitt koldioxidavtryck. Solpanelerna syftar till att göra gården mer självförsörjande och miljövänlig.


Solpanelerna kommer från IBC SOLAR, ett tyskt företag som har varit verksamt inom solenergibranschen sedan 1982. IBC SOLAR erbjuder ett brett utbud av monokristallina solpaneler, som har hög effektivitet och hållbarhet. IBC Monosol-serien har half-cut-teknologi, som förbättrar panelernas prestanda i skuggade förhållanden. Panelerna kommer också med 15 års produktgaranti och 25 års prestandagaranti.


Solpanelerna är kopplade till en 15 kW GoodWe strängväxelriktare, som omvandlar likströmmen (DC) från solpanelerna till växelström (AC) för elnätet. GoodWe är ett kinesiskt företag som specialiserar sig på smarta energilösningar, inklusive solväxelriktare, energilagringssystem och PV-byggmaterial. GoodWe’s växelriktare har vunnit flera utmärkelser för sin kvalitet och innovation, såsom TÜV Rheinland’s All Quality Matters Award och Solar Power World’s Top Solar Inverter Products.


Projektet är ett exempel på hur lantbrukare kan dra nytta av solenergi, både ekonomiskt och miljömässigt. Solenergi är en förnybar och ren energikälla, som bidrar till att minska beroendet av fossila bränslen och bekämpa klimatförändringarna. Solenergi är också ett sätt att öka värdet av fastigheten, skapa nya inkomstkällor och stärka den lokala ekonomin.


Gården på Orust är inte ensam om att satsa på solenergi. I Sverige har antalet solcellsanläggningar ökat kraftigt de senaste åren, tack vare statliga stöd, lägre kostnader och ökad medvetenhet. Enligt Energimyndigheten fanns det nästan 100 000 solcellsanläggningar i Sverige vid utgången av 2022, med en sammanlagd installerad effekt på cirka 1 500 MW. Detta motsvarar cirka 1,5 procent av Sveriges totala elproduktion.


Sverige har potential att bli en ledande nation inom solenergi, om utvecklingen fortsätter i samma takt. Solenergi är inte bara bra för miljön, utan också för människorna som lever och arbetar med den. Som gården på Orust visar, kan ett solkraftverk på ett ladugårdstak vara början på en ljusare framtid.

Comments


bottom of page