top of page

Installera laddbox för ökad säkerhet

Varför installera Laddbox hemma?

Om du har en elbil eller en laddhybrid vet du hur viktigt det är att kunna ladda den på ett säkert och effektivt sätt. Att ladda via ett vanligt vägguttag är inte bara långsamt och osäkert, utan kan också skada både bilen och elsystemet i ditt hem. Därför är det smart att investera i en laddbox som gör laddningen både snabbare och tryggare.

 

En laddbox är en enhet som monteras på väggen och som ansluts till bilens laddkontakt med en kabel. En laddbox har flera fördelar jämfört med ett vanligt vägguttag:
 

 • En laddbox kan leverera högre effekt och därmed korta ner laddtiden avsevärt

 • En laddbox har inbyggda säkerhetsfunktioner som skyddar mot överhettning, överström, kortslutning och jordfel

 • En laddbox kan kommunicera med bilen och anpassa sig till dess batteristatus och behov

 • En laddbox kan kopplas upp mot internet och styra din elanvändning smartare genom schemaläggning, lastbalansering eller fjärrstyrning via en app

Electric Car Battery Charging

Hur snabbt kan jag ladda bilen med en laddbox?

Alla laddbara fordon kan ladda med minst 3,7kW, vilket motsvarar ungefär två mil per timme. Till syvende och sist är det dock bilen som bestämmer hur snabbt du kan ladda den. Flera helt elektriska bilar kan till exempel ladda med upp till 22kW.

Här installerar vi laddboxar:

 

På kartan kan du se vart vi installerar laddboxar.  Vi utgår från Ljungskile, Avesta, Enköping, Kalmar, Stockholm,  Bollnäs Umeå och Jönköping.

Standardinstallation utförd av riktiga elektriker för - 6999 kr

I det fasta priset så ingår följande:

 • Installation av laddbox och anslutning till elcentral av auktoriserad elektriker

 • Resa Tur och retur.

 • 10 meter 16A trefaskabel mellan laddbox och central

 • Installation av jordfelsbrytare typ A och avsäkring.

 • Driftsättning av laddbox

Läs mer om vad som ingår i länken standardinstallationen

installerad laddbox från svenska charge amps halo

Så här fungerar det när du köper laddbox och installation

1. Köp laddbox

Du beställer smidigt valfri laddbox i webshoppen

2. Köp installation

Fyll i ordernumret du fick vid beställningen. Fyll i övriga formulär

3. Bekräftelse

Elektriker kontaktar dig för att boka installation

4. Installation

Elektriker kommer hem till dig och installerar din nya  laddbox

Vad ska du välja för laddbox?

Låt inte din elbil stå tom på batteri när du behöver den som mest. Beställ din nya laddbox idag och njut av fördelarna med att kunna fylla upp din bil med ren energi direkt från ditt eget hem!


- Ökad säkerhet: En laddbox har inbyggda skydd mot överhettning, överspänning och jordfel som förhindrar brandrisk och skador på elbilen.


- Smart styrning: En laddbox kan anslutas till internet via wifi eller 4G och ge dig möjlighet att styra och övervaka din laddning via en app eller en molntjänst. Du kan till exempel schemalägga din laddning, se din energiförbrukning och få notiser om eventuella fel.


- Ekonomisk besparing: En laddbox kan anpassa sig till ditt elnät och din elbil genom att använda dynamisk lastbalansering eller fasväxling. Det innebär att du kan undvika onödiga kostnader för effektavgifter eller överbelastning av nätet.


- Miljövänlig energi: En laddbox kan även kopplas till solpaneler eller andra förnybara energikällor och därmed bidra till ett grönare transportalternativ.

Det finns många olika typer av laddboxar på marknaden som passar olika behov och preferenser. 

Det beror helt på vad du har för önskemål och vilka behov du har. En smart idé är att välja en laddbox som är kopplad till 3-fas. Även om de flesta elbilar just nu bara kan ladda på 1-fas så är det smart att tänka på vilken elbil man har om några år så att du slipper att byta laddbox bara för att du byter elbil. En annan bra sak att titta efter är att laddboxen är uppkopplad antingen via wifi eller 4G. Det gör att du har bättre koll på hur mycket du laddar och när du laddar. Är laddboxen uppkopplad så kan också tillverkaren av uppdatera laddboxen på distans med exempelvis nya funktioner. 

Hur fort kommer elbilen att laddas?

Normalladdning

Detta är den vanligaste typen av elbilsladdning och innebär att elbilen laddas fullt på ungefär 10h, så klart beroende på hur stort batteriet är. och om bilen kan ta emot 3-fas laddning eller ej. Om du har 16A säkring och laddar med 1-fas så laddas elbilen med 3.7kw per timma.

Semisnabbladdning

Om elbilen laddar med 16A på 3-fas så laddar bilen 11kw per timma. Då är en elbil laddad efter 2-3 timmar, beroende på batteri. Väljer man detta alternativ så rekommenderar vi att du också installerar energimätare för att aktivera lastbalansering i laddboxen. Det gör så att huvudsäkringen inte löser ut om du samtidigt använder mycket el i övrigt i huset medan du laddar elbilen. ​

 

Snabbladdning

Är precis som det låter, snabb laddning. Oftast hittar man dessa alternativ på publika platser. Dessa laddboxar är oftast på 43kw / 63A eller 125A och 50kw likströmsladdning. Då kan du ladda din elbil riktigt fort.​

Mode 3-laddning

Mode 3-laddning kräver specifik utrustning både på fordonet och på laddstationen. Denna säkerhetsnivå innebär att kabeln mellan laddstation och fordon är strömlös tills att fordon och laddstation kommunicerat med varandra. Först då slås strömmen på i laddstationen. EU har beslutat att Mode 3 ska vara standard från och med år 2017.​

Laddbox Zaptec Go

Varför välja DT energi som leverantör av laddboxar?

 • Vi levererar laddboxar till villan till ett bra pris

 • Bra garantier

 • Familjeägt företag

 • Vi installerar laddboxar på många orter i Sverige

 • Köp laddbox hos oss och låt din egen elektriker installera

bottom of page