top of page

Laddbox till din villa

Varför välja DT energi som leverantör av laddboxar?

  • Vi levererar laddboxar till villan till ett bra pris

  • Bra garantier

  • Familjeägt företag

  • Vi installerar laddboxar på många orter i Sverige

  • Köp laddbox hos oss och låta er egen elektriker installera

Varför installera Laddbox hemma?

Laddboxen är främst utformad för att effektivt och säkert ladda din elbil. Då de vanliga uttagen som man har hemma är inte tänkta att ladda elbil som ofta sker under lång tid.  Laddkabeln som kopplas in i uttag ska användas på ungefär samma sätt som reservhjulet, väldigt sällan.

Här installerar vi laddboxar:

 

På kartan kan du se vart vi installerar laddboxar.  Vi utgår från Ljungskile, Avesta, Enköping, Kalmar, Stockholm,  Bollnäs Umeå och Jönköping.

Standardinstallation utförd av riktiga elektriker för - 6995 kr

I det fasta priset så ingår följande:

  • Installation av laddbox och anslutning till elcentral av auktoriserad elektriker

  • Resa Tur och retur.

  • 10 meter 16A trefaskabel mellan laddbox och central

  • Installation av jordfelsbrytare typ A och avsäkring.

  • Driftsättning av laddbox

Läs mer om vad som ingår i länken standardinstallationen

installera laddbox charge amps halo.jpg

Så här fungerar det när du köper laddbox och installation.

1. Köp laddbox

Du beställer smidigt valfri laddbox + installation i webshoppen

2. Fyll i formulär

Fyll i ordernumret du fick vid beställningen. Se formulär

3. Bekräftelse

Elektriker kontaktar dig för att boka installation

4. Installation

Elektriker kommer hem till dig och installerar din nya  laddbox

Electric Car Battery Charging

Hur snabbt kan jag ladda bilen med en laddbox?

Alla laddbara fordon kan ladda med minst 3,7kW, vilket motsvarar ungefär två mil per timme. Till syvende och sist är det dock bilen som bestämmer hur snabbt du kan ladda den. Flera helt elektriska bilar kan till exempel ladda med upp till 22kW.

Vad ska du välja för laddbox?

Det beror helt på vad du har för önskemål vilka behov du har. En smart idé är att välja en laddbox som är kopplad till 3-fas. Även om de flesta elbilar just nu bara kan ladda på 1-fas så är det smart att tänka på vilken elbil man har om några år så att du slipper att byta laddbox bara för att du byter elbil. En annan bra sak att titta efter är att laddboxen är uppkopplad antingen via wifi eller 4G. Det gör att du har bättre koll på hur mycket du laddar och när du laddar. Är laddboxen uppkopplad så kan också tillverkaren av uppdatera laddboxen på distans med exempelvis nya funktioner. 

Hur fort kommer elbilen att laddas?

Normalladdning

Detta är den vanligaste typen av elbilsladdning och innebär att elbilen laddas fullt på ungefär 10h, så klart beroende på hur stort batteriet är. och om bilen kan ta emot 3-fas laddning eller ej. Om du har 16A säkring och laddar med 1-fas så laddas elbilen med 3.7kw per timma.

 

Semisnabbladdning

Om elbilen laddar med 16A på 3-fas så laddar bilen 11kw per timma. Då är en elbil laddad efter 2-3 timmar, beroende på batteri. Väljer man detta alternativ så rekommenderar vi att du också installerar energimätare för att aktivera lastbalansering i laddboxen. Det gör så att huvudsäkringen inte löser ut om du samtidigt använder flera maskiner samtidigt som laddar elbilen. 

Snabbladdning

Är precis som det låter, snabb laddning. Oftast hittar man dessa alternativ på publika platser. Dessa laddboxar är oftast på 43kw / 63A eller 125A och 50kw likströmsladdning. Då kan du ladda din elbil riktigt fort.

Mode 3-laddning

Mode 3-laddning kräver specifik utrustning både på fordonet och på laddstationen. Denna säkerhetsnivå innebär att kabeln mellan laddstation och fordon är strömlös tills att fordon och laddstation kommunicerat med varandra. Först då slås strömmen på i laddstationen. EU har beslutat att Mode 3 ska vara standard från och med år 2017.

bottom of page