Erbjudande solcellsanläggning
Offert
Våra säljare åker kostnadsfritt ut till dig för att mäta tak och informera hur allt fungerar
Installation
Våra egna solcellsmontörer och elektriker installerar det du valt hemma hos dig
Klart
Vi skickar över dokumentation om vind och snölast, egenkontrollplan och färdiganmäler hos din nätägare
Erbjudande solcellspaket - 99 000 kr
För endast 99,000 kr erbjuder vi ett solcellspaket som inkluderar det du behöver för att börja producera din egen el och minska dina energikostnader:
-
20 solpaneler: Våra högkvalitativa solpaneler garanterar effektiv energiproduktion och långvarig hållbarhet.
-
1 hybridväxelriktare: Med en hybridväxelriktare optimerar du din energianvändningen genom att smidigt växla mellan nätanslutning och batteridrift, vilket maximerar din energibesparing.
-
1 batteri: Lagra överskottsenergin för att använda vid behov och säkerställ en pålitlig energiförsörjning även under molniga dagar eller strömavbrott eller möjlighet att få betalt för stödtjänster till svenska kraftnät.
* Priset är efter grönt teknikavdrag även för batteri för lagring av egenproducerad solel och/eller stödtjänster (skatteverkets schablon).
DT Energi - ett pålitligt solcellsföretag med bra recensioner
Högt och trovärdigt betyg på reco.se
Nyckelfärdig solcellsanläggning
Checkwatt - få bra betalt för stödtjänster
Grönt avdrag direkt på fakturan
Laddbox & batteri som tillval
När du väljer att installera solceller med DT energi kan du vara säker på att du får en trygg och pålitlig partner. Vi har det tekniska kunnandet och erfarenheten som krävs för att säkerställa att din solcellsinstallation utförs på ett säkert och korrekt sätt. Vi arbetar endast med välkända och pålitliga varumärken när det gäller solceller, monteringssystem, växelriktare och laddboxar, så du kan vara säker på att du får högkvalitativa produkter som ger dig maximal effektivitet och hållbarhet. Så om du letar efter en pålitlig partner för att installera solceller på ditt hem eller företag, tveka inte att välja DT energi. Vi är dedikerade till att leverera högkvalitativa och pålitliga solcellslösningar som hjälper dig att spara pengar på din elräkning och bidrar till en mer hållbar framtid. Kontakt oss idag för att få reda på mer om hur vi kan hjälpa dig att komma igång med solenergi.
Grönt teknikavdrag
-
20% i grönt teknikavdrag gällande solceller
-
50% i grönt teknikavdrag för batterier och laddboxar
-
Avdraget är upp till 50 000 kronor per år och per person.
Fungerar ungefär på samma sätt som ROT. När du får fakturan från oss då har vi dragit av det gröna avdraget och söker motsvarande hos skattverket.
Läs mer hos Skatteverket
Bokning av erbjudandet
Du förbinder dig inte till något och det är kostnadsfritt att skicka in en preliminär bokning av erbjudandet
Förutsättningarna för solceller
Väderstreck
Att producera solenergi är beroende av solens riktning och intensitet. Solceller fungerar bäst när de exponeras för direkt solljus och när solstrålarna faller på solpanelerna med en optimal vinkel. Här är en översikt över hur olika väderstreck kan påverka produktionen av solenergi: Syd: Att installera solceller på södersidan av taket ger den högsta energiproduktionen eftersom det är här solen befinner sig mestadels under dagen. Om ditt tak vetter mot söder kan du producera mer el och tjäna in mer pengar på din investering i solceller. Sydost och sydväst: Om ditt tak vetter mot sydost eller sydväst kan du fortfarande producera en betydande mängd solenergi, men inte lika mycket som om solpanelerna var riktade mot söder. Det är fortfarande en mycket lönsam investering och du kan minska din elräkning betydligt. Öst och väst: Om ditt tak är riktat mot öst eller väst kan du fortfarande producera solenergi, men du kommer inte att få den högsta möjliga energiproduktionen. Solen befinner sig inte lika länge på öst- eller västsidan av taket under dagen, vilket minskar produktionen av el. Men om du har tillräckligt med plats på taket kan du installera fler paneler för att kompensera för detta och fortfarande dra nytta av solenergi. Oftast ser man att priset för el är dyrast på morgonen och på kvällen. Mindre produktion kan kompenseras med att du säljer solelen dyrare. Nord: Att installera solceller på norrsidan av taket är inte rekommenderat eftersom det ger den lägsta energiproduktionen. Solen befinner sig nästan aldrig på norrsidan av taket, så det finns mycket lite solljus som når panelerna. Om du vill maximera din produktion av solenergi bör du undvika att installera paneler på norrsidan av taket. Sammanfattningsvis är solens riktning och intensitet avgörande för produktionen av solenergi. Att installera solceller på södersidan av taket ger den högsta energiproduktionen, medan paneler på norrsidan ger minst produktion. Men oavsett var ditt tak är riktat kan du fortfarande dra nytta av solenergi och minska din elräkning genom att investera i solceller.
Taklutning
Skuggning
Takets lutning är också en viktig faktor att ta hänsyn till när det gäller produktionen av solenergi. En optimal taklutning kan öka effektiviteten av solcellerna och ge högre energiproduktion. Men vad är den bästa taklutningen för solelsproduktion? Generellt sett är den optimala taklutningen för solelsproduktion runt 30-40 grader, beroende på var du befinner dig i världen. För platser på norra halvklotet, som Sverige, är en lutning på 35 grader idealiskt för att få en hög produktion av solenergi. Detta beror på att denna vinkel gör att solcellerna kan fånga in optimalt med solljus under hela dagen, även under vintern när solen står lägre på himlen. Men det betyder inte att en taklutning på 30-40 grader är den enda som fungerar. Om ditt tak har en annan lutning kan du fortfarande producera solenergi. En taklutning på 15-50 grader kan fungera bra och ger fortfarande en god energiproduktion. Skillnaden i produktion mellan en optimal taklutning och en annan lutning är dock inte särskilt stor. Inom intervallet 15-50 grader är variationen i produktionen bara några få procent mellan den högsta och lägsta produktionen. Så även om den optimala taklutningen är runt 30-40 grader, betyder det inte att du måste bygga om ditt tak för att installera solceller. Du kan fortfarande få en hög produktion av solenergi med en annan taklutning och minska din elräkning betydligt. Det viktigaste är att välja en professionell installatör som kan hjälpa dig att välja rätt solcellssystem och placering för att maximera din energiproduktion.
Skuggning kan ha en betydande påverkan på solpanelers förmåga att producera energi. När en del av en solpanel är skuggad, påverkar det hela panelen negativt, och det kan minska energiproduktionen med upp till 80%. Detta beror på att solpaneler är sammankopplade i en krets, vilket innebär att om en cell i panelen är skuggad, kan den inte producera lika mycket energi som de andra cellerna i kretsen. När en cell är skuggad kan den också bli överbelastad och skadas, vilket kan leda till att hela panelen går sönder. Därför använder vi solpaneler med bypassdioder. Bypassdioder gör att den skuggade delen av panelen kan kringgås så att resten av panelen kan fortsätta producera energi. Detta ökar effektiviteten av solpanelen och minska risken för skador. Det är viktigt att tänka på att undvika skuggning när du väljer plats för installation av solpaneler. Om du är osäker på hur mycket skuggning din fastighet får, kan vi hjälpa dig att utvärdera och rekommendera bästa placering för att maximera solelproduktionen.
Möt våra solcellsexperter
Kontakta oss idag och prata om solceller eller batterier med checkwatt.
Tillsammans tar vi fram den bästa lösningen åt dig.
Jakob Hertzman-Henriksen
Dan Blessed
Åsa Loodh
Natanael Blessed
Kontakta mig om Solceller & Batterier
Mobilnummer: 070 887 56 02
E-postadress: natanael@dt-energi.se
Varför installera solceller på taket?
Solceller är en bra investering för att minska din elräkning och för att bidra till en mer hållbar framtid. Med solceller på taket producerar du solel som hjälper till att öka andelen förnybar energi i ditt närområde. De flesta av våra solcellskunder halverar sin elräkning eller till och med producerar mer solel än de använder. Att installera batterier till sin solcellsanläggning skapar framförallt värde genom att minska just den del av solelen som säljs, dvs öka egenanvändningen. Logiken är att den solel som används direkt i hushållet är mer värd än den el som säljs.
Solcellsbatterier är också en bra investering för att lagra överskottsel. Solel som inte används direkt i fastigheten lagras i batteriet för att användas under kvällen när elen är dyrare, eller nästa dag. Dagens solcellsbatterier till villa har en lagringskapacitet på 5–30 kWh. Vi säljer växelriktare och hybridväxelriktare från exempelvis Huawei eller Sungrow.
Laddboxar är också en bra investering för att ladda din elbil med solel. Detta minskar din klimatpåverkan och sparar pengar på lång sikt.
Här är fem exempel på varför solceller är en bra investering:
-
Du sparar pengar på din elräkning
-
Du gör en insats för miljön
-
Du höjer värdet på ditt hus
-
Du kan få bidrag och skattereduktioner från staten
-
Solceller kräver lite underhåll och har en lång livslängd.
Vilken typ av tak passar bäst för solceller?
De typer av tak som passar bäst för solceller är gjorda av betongpannor eller plåt. Dessa taktyper är enklast att montera solpanelerna på, vilket innebär att installationskostnaden är lägre i jämförelse med mer svårarbetade tak.
Vad är fördelarna med solceller?
Det finns många fördelar med att använda solceller. Solceller är en förnyelsebar energikälla som inte ger upphov till några nämnvärda koldioxidutsläpp efter att solpanelerna monterats på taket. Dessutom kommer solenergi aldrig att ta slut (åtminstone på några miljarder år framöver)
Solceller kan också hjälpa dig att sänka dina elräkningar och solcellerna höjer värdet på ditt hus. Solceller är också i princip underhållsfria och håller länge.
Vi på DT Energi erbjuder solceller, solcellsbatterier och laddboxar i Ljungskile och alla orter inom 60 km från Ljungskile. Kontakta oss gärna för mer information om hur vi kan hjälpa dig med din solcellsinstallation. Här kommer några exempel på de orter som vi installerar solceller i: Uddevalla, Stenungsund, Orust, Henån, Kungshamn, Lysekil, Munkedal, Brastad, Varekil, Lilla Edet, Trollhättan, Vänersborg, Kärna, Hällevadsholm
Fjällbacka, Tanumshede, Mellerud, Vargön, Tanum, Grebbestad, Strömstad.