top of page
ljungskile padelhall solceller.jpeg
solceller för lantbruk

Solceller till ditt företag eller lantbruk?

 

Därför ska du välja DT energi som solcellsleverantör

✅ Vi utgår från det personliga mötet på plats.

✅Rådgivning av solcellsexpert kring valet av solcellsanläggning

✅ Vi är ett långsiktigt familjeföretag 

✅ Nyckelfärdigt - vi tar hand om allt till ett fast pris

✅ Långa garantier

✅ Marknadsledande produkter

Skicka ett meddelande, Det kostar inget och du binder dig inte till något.

Intresserad av:
Säljare solceller företag

Tobias Henriksen

Kontakta mig om Solceller & Batterier

Mobilnummer:  073 411 62 90
E-postadress:  tobias@dt-energi.se

Solceller för lantbruk och företag till ett bra pris

Företagsfastigheter, lantbruk och industri har ofta generöst med takyta som går att använda för att installera solceller. När installationen sker storskaligt blir också priset per kilowatt mycket lägre än för en mindre solcellsanläggning. Har man sitt tak vänt åt söder så produceras mest solenergi och under de timmar som arbetet pågår. Då får man störst egen användning av sin solenergi. Har man exempelvis ett platt industritak, så kan man vända montagesystemet och solcellerna åt söder. Ännu bättre blir det om man erbjuder laddboxar för att ladda elbilar på sin parkering. Då ökar man sin egenanvändning ytterligare av solenergin.

01

Företagsbesök

02

Projektering

03

Installation

04

Intäkter från solcellerna startar

Företag med solceller och miljöpåverkan

När du producerar din egen solenergi avges inga utsläpp eller annat som påverkar luften och miljön omkring oss. Vid tillverkningen av solceller blir det lite utsläpp av koldioxid. Men jämför man det med vad fossila energikällor släpper ut så är det i princip försumbart. Utsläppen för produktion av solceller ligger någonstans mellan 28g och 35g CO2/KWh jämfört med 500-1000g CO2/KWh för fossila energikällor. Energiåterbetalningstiden, alltså den tid det tar att tjäna in produktionskostnaden för att tillverka solcellerna, är mellan 1-4 år.

 

Därefter är det bara fördelar för miljön.

Solceller- Hur går vi vidare

Solceller på ladugård till ett lantbruk

Att installera solceller på ladugård

solceller ladugård lilla edet

Att installera solceller handlar för oss först och främst att man gör något konkret att minska utsläppen. Det stärker också din konkurrenskraft och det i sin tur skapar förtroendekapital och ger dig ett starkare varumärke.  Det är också viktigt att installationen görs på rätt sätt. Viktigt att kontrollera bärighet och elsäkerheten. Det man också bör titta på innan installationen är att taket skall ha samma livslängd som solcellerna.
 

Vid installation av solceller på ladugård så görs även dessa moment.

 • Strängkablar förläggs pol-separerat ca 1 decimeter.

 • Kablar läggs gnagarsäkert och skyddas på utsatta ställen med OMG-rör eller annat kabelskydd.

 • Både AC och DC-sidan förses med åskskydd.

 • Alla kopplingslådor förses med varselmärkning.

Om det står mellan två likvärdiga företag, men ett av dem tar ansvar för miljön och har solceller. Vem tror du att kunden väljer?

Solpanel att ha till ett lantbruk
garnti

Solceller med långa garantier

DTenergi lämnar tillsammans med våra leverantörer en lång produktgaranti  och en effektgaranti på 25 år. Om något skulle hända under denna period, byts solpanelen helt enkelt ut mot en ny solpanel. Även om priset är en viktig faktor när man bestämmer sig för solceller, så är garantier, hur jobbet görs och långsiktighet minst lika viktiga komponenter.

 

När du väljer att installera solceller på ditt företag så är det bra om man tänker på hela livslängden av solcellsanläggningen.

Komplett solcellsanläggning för företag

 • Högeffektiva solceller

 • Följ solenergiproduktion via mobilapp eller webbsida

 • Växelriktare, med eller utan optimering beroende på situation

 • Installation och montering

 • Kontroll och driftsättning

 • 15 års produktgaranti och 25 års effektgaranti på solcellerna

 • Egna montörer och elektriker

fastighet med solceller installerade

Som exempel kan vi leverera helhetslösningar inom solenergi till:

solceller Lantbruk

solceller Industrier

solceller företag

solceller lokaler

Casual Business Meeting

Solceller till ditt företag – Hur går det till?

Som du nog redan har förstått så tar vi inte lätt på detta med solceller. Det är många delar att tänka på och ännu fler när de väl ska installeras. Med detta i beaktning har DT energi bestämt att så långt som det är möjligt är att komma ut på plats för att ge oss själva en bild av läget och för att träffa dig. 

Därför kommer någon av våra solcellsexperter kostnadsfritt ut till dig för att gå igenom det hela tillsammans med dig. Även för att få reda på vad dina önskemål och dina mål med solceller är.  Så att vi kan uppfylla dina högt ställda krav på solceller, solelproduktion och på oss som leverantör.

Vi går igenom bland annat

 • Förutsättningar för att installera solceller på din fastighet

 • Nuvarande förbrukning

 • Takytor och mått

 • Snö och vindlast

 • Möjlig placering av växelriktare och kabeldragning

 • Solceller till lantbruk

  Låt dina generösa takytor på ditt lantbruk användas till solceller. De flesta lantbruk har ekonomibyggnader där det går utmärkt att installera solceller på. Att installera solceller på taket på lantbruket är enkelt och går snabbt, oftast tar solcellsinstallationen bara några dagar. Genom att göra detta kan du reducera behovet att köpa el betydligt. Tack vare enkel installation och att priset på solceller har sjunkit kraftigt de senaste åren gör att återbetalningstiden för solceller relativt snabb. Solcellsanläggningen består av solceller, växelriktare och monteringssystem. I första hand används energin från solcellerna direkt av lantbruket, i andra hand matas det ut och säljs på nätet. Flera av försäkringsbolagen ser solceller som byggnadsinventarier och försäkrar solcellerna som det. Det är bra att man också anmäler att man ska installera solceller till sitt försäkringsbolag. Man kan också läsa mer om solceller hos länsförsäkringar i faktablad nr 27.

  När man tittar på vilken typ av solceller man ska använda till lantbruk så är det oftast watt per krona man ska titta på. Jämför man med villor där estetik väger in på ett annat sätt, oftast väljer villor helsvarta solceller med tillhörande svart ram. De solceller som väljs med minst krona per watt är oftast av polykristallina, denna typ av solceller är oftast blåa och har en silvrig ram. Garantierna på dessa solceller som passar lantbruk är oftast 10 år samt 25 års effektgaranti. Fortsätter man på det ekonomiska spåret så ska man också välja en klassisk stängväxelriktare, där man inte använder optimerare. Oftast är det så att äldre ladugårdar har ett helt tak riktat mot söder med minimal skuggning på, då fungerar solceller kopplade med en strängväxelriktare mycket bra. Har ditt lantbruk dessutom korrugerad plåt så blir installationen av solcellerna också mycket effektiv. Om fokuset är bara ekonomi för installation av solceller till lantbruket, så kan du se fram emot en riktigt fin avkastning.

  Installera solceller på er ladugård för ert lantbruk

  Solceller till Industri

  Vi tror många som har en industri, verkstad eller är ett tillverkande företag går i tankarna att skaffa solceller. Det är svårt att missa det fokus som numera är på miljön. Har man solceller på taket så är det bra för miljön. Det går dessutom att installera solceller väldigt effektivt om man har en stor och lättillgänglig takyta. Då blir den ekonomiska kalkylen för solceller bra ofta med återbetalningstid under 10 år. Så sammanfattningsvis solceller är bra för din industri både för miljön och för ekonomin. Genom att installera solceller så minskas din energikostnad för el samtidigt som värdet på din fastighet höjs. Om man har möjlighet att installera så mycket solceller så att det ger ett överskott på solel så kan man nyttja detta genom att låta de anställda eller kunderna som besöker er ladda sina elbilar. Det går också att komplettera sin solcellsanläggning med batteri. Anledningen till att installera och ladda batterier med solceller är att öka egen användningen av den solel som du producerar. Med hjälp av batterier kan du också kapa effekttopparna och på så sätt få billigare faktura från nätägaren. Viktigt är också att få ett bra pris på solcell så att återbetalningstiden blir kort.

  Solceller företag

  Fästpunkt 1

  Äger ditt företag en eller flera lokaler som passar att installera solceller på? Då har vi goda nyheter för dig. Då kan du nämligen installera solceller och få bättre lönsamhet i ditt företag. DTenergi hjälper dig med en helhetslösning för ditt företag, vi startar alltid med ett möte hos dig där vi berättar vilka vi är, vilka solceller vi använder, hur monteringen fungerar. Samt mäter upp taket så att det blir rätt från början. DTenergi har flertalet olika grossister och vi är fria att välja de solceller, växelriktare och montagesystem som passar bäst på ditt företag. Denna inställning gör också att vi alltid kan leverera den senaste teknologin inom solceller, då vi helt enkelt inte har några äldre solceller på lager. Vi tycker man ska nyttja den solenergin som företaget producerar så mycket som möjligt. För att få högre nyttjandegrad kan man exempelvis installera batteri så att solelen på dagen också kan nyttjas vid andra tillfällen. Eller att företaget i samband med solcellsinstallationen också installerar laddboxar för personalens elbilar. Fråga oss om pris på solcell.

  I ärlighetens namn så tror inte vi att det bara är den ekonomiska aspekten som gör att man investerar i solceller och installerar de på sitt företagstak. En av de viktigaste anledningarna är ju såklart miljön. Att själv producera grön lokal solenergi är bra, för man vet helt enkelt vart det kommer ifrån. Har man någon gång i sitt liv kört en elbil som är laddad med egen solenergi så förstår man vad det hela går ut på. Du som företagare kan alltså göra något på riktigt, som är riktigt bra för miljön. Att öka andelen solel i vår elmix i Sverige är något som är angeläget för oss alla. Möjligheten att installera solceller på ditt företags tak ska du ta vara på, idag. Bra pris på solcell helt enkelt. Vi har installerat solceller på många olika orter så som Uddevalla, Stenungsund, Lilla Edet, Stora höga, Sjuntorp, Lysekil, Tanum, Grebbestad, Vänersborg, Trollhättan, Munkedal, Göteborg, Brastad, Ljungskile, Strömstad, Ale och många fler. Kontakta oss idag om solceller till ditt företag eller ladugård.

  bottom of page