top of page
Solceller villa installera.jpg
Att installera solceller på en vila

Köp och installation av solcellsanläggning med 21 paneler. Väldigt bra information och vänligt bemötande från första kontakt till att allt var monterat och klart. De städade och gjorde fint efter sig. Betalade först när allt var installerat och klart. Kan varmt rekommendera DT energi om ni funderar på att skaffa solceller. ☀️ - Camilla C

Installera solceller och solpaneler på ett villatak

Dan-webb-14-min.jpg

Dan Blessed

Kontakta mig om Solceller, batterier & laddboxar

Mobilnummer:  070 23 023 09
E-postadress:  dan@dt-energi.se

Att köpa och installera solceller är en god investering

Det är också en stor investering. Därför är det viktigt att välja ett företag med gott rykte och långsiktigt tänk. Dalaträhus startades redan 1967 och dotterbolaget DTenergi startades med anledning att installera solceller på husen som Dalaträhus bygger. Men vi vill gärna att fler ska få tillgång till vårt kunnande och det fantastiska i att kunna producera egen solenergi.

 

Jakob-min-min_edited.jpg

Jakob Hertzman-Henriksen

Kontakta mig om Solceller, Batterier & laddboxar

Mobilnummer:  076 842 29 37
E-postadress:  jakob@dt-energi.se

Efter första mötet kände vi direkt att detta skulle bli bra. - Stefan V

Solcellspanel helsvart
Hur vill du att vi kontaktar dig
Vad är du intresserad av?
solpanel svart


1. Uppstarten
Vi startar oftast med ett besök hemma hos dig. Vi vill gärna träffa dig för att få reda på dina tankar och funderingar kring solceller men också för att säkerställa att vi får rätt mått och uppgifter om taket. Då dessa uppgifter ligger till grund för allt som kommer efter. Det är också ett sätt för oss att ta ansvar direkt från början. 

Bärbar dator
Från start till mål
Installerar solceller på er villa som denna
2. Offert och beställning

Vi skickar offerten digitalt till dig, tillsammans med information så som uppskattad solelproduktion, återbetalningstid, vind och snölast beräkning på montaget. I offerten får du också produktblad på solpanelen, växelriktare och montagematerial. Så att du vet precis vad du kan förvänta dig innan du bestämmer dig för oss. Avtalet skrivs i hantverkarformulär 17 som är framtaget av konsumentverket.

Solceller blir smarta
3. Anmälan till nätägare och projektplanering.

Vi gör anmälan till din nätägare om att vi ska installera solceller hemma hos dig. Samtidigt som detta sker planerar vi in när installationen ska ske, installationen planeras utefter signeringsdatum. Solcellsmaterialet beställs hem till dig och våra solcellsmontörer och elektriker tar sedan med sig allt övrigt hem till dig vid installationstillfället.

20220628_132013.jpg
Solpaneler på ett tak
4. Installation av solceller

Materialet och ställning är på plats och det är dags att installera. Regler från elsäkerhetsverket och rekommendationer från försäkringsbolag är något som vi ser som självklart i varje moment. Installationen av solpanelerna tar mellan 2-4 dagar beroende på hur stor din solcellsanläggning är.  Efter installation får du alla produktblad, manualer, skötselanvisningar, egenkontroll dokumentation, vind och snölastberäkningar samt kontaktuppgifter till de olika producenterna för garanti.

5. Mikroproduktionsavtal

När installationen av din solcellsanläggning är klar så gör vi en efteranmälan till nätägaren. Så att de vet att vi är klara. Ibland behöver de också byta ut elmätaren hos dig. Det är också dags att undersöka vilket avtal för mikroproduktion du ska välja. Det är samma elhandelsbolag som du säljer solelen till som du köper el av. 

Installerade solceller på villa tak
Överlägset system
Att nå ut till solen
6. Börja producera din egen solel.

När nätägaren är klar är det dags att slå på växelriktaren igen och ta emot solel från solcellerna. Du kan alltid följa din produktion i datorn eller i mobilen. Nu kan du njuta helt bekymmersfritt av egen solel under många många år. 

Installera solceller på din villa - olika typer av solpaneler, växelriktare och montagesystem

Vi guidar dig genom hela processen att köpa och installera solceller på taket - smidigare kan det bara inte bli! Behöver du hjälp finns vi där genom hela din resa - både nu och i framtiden. 

Material som behövs för att installera solceller på tak är. Solpaneler, växelriktare, (om skuggning optimerare), samt montagesystem. 

Solpanel från Tyskland - Axitec
 • 20 års erfarnhet

 • Installerat solpaneler i 79 länder

 • Totalt 2715 MWp installerad effekt

Axitec är ett av de mest erfarna globala solpanels tillverkarna och kan tack vare detta också ha en lång produktgaranti på hela 15år. Alla solpaneler blir lite mindre effektiva varje år. Axitec garanterar att efter 25 år så finns minst 85% av effekten kvar.

Axitec solpanel till er villa
25% mer energi
Longi solpanel helsvart
Solpanel från Longi
 • Helsvarta solpaneler och svart ram

 • Half-cut Teknologi

 • Lägre förlust pga skuggning

Longi har hela tiden fokuserat på att försöka skapa den bästa och effektivaste monokristallina solpanelen på marknaden. Longi har dotterbolag runt om i världen bland annat i Tyskland och USA.

Solpanel från IBC
 • Över 35 års erfarenhet

 • Inspekterar solpaneler enligt DIN ISO 2859-1

 • Tysk garanti

IBC SOLAR grundades 1982 i Bad Staffelstein, Tyskland. IBC finns nu representerat i 30 länder. Med start 2018 beslutade IBC att starta försäljning på den svenska marknaden.

IBC solceller och solpaneler
Installera solceller - så går det till
Växelriktare från Fronius
 • Stabilt och tryggt familjeföretag

 • Österrikiska rötter "made in Austria"

 • högsta säkerhetsfaktorn, paper of excellence  2020.

Familje företaget Fronius leds idag i av tredje generationen. Värderingarna som grundaren införde i början värderas högt och följs än idag. Tack vare sina österrikiskt rötter och utvecklings och fabriksenhet i Österrikiska Oberösterreich, kan Fronius garantera högsta klass på sina produkter tack vare omfattande tester under extrema villkor.

Fronius växelriktare till solpaneler
Solaredge växelriktare till solceller
Växelriktare från Solaredge
 • Banbrytande teknik med optimerare

 • 2,000,000+ övervakade solcellsanläggningar världen över

 • En av branschens bästa garantier

 • Svensktalande support

Solaredge är en av de globala ledarna inom växelriktare. En av de största skillnaderna med solaredge är att de använder optimerare. Som gör att du kan övervaka din anläggning ned på solpanel nivå. För att alla solpaneler ska ge så mycket solenergi som möjligt.

Växelriktare från Goodwe
 • Top 10 i världen av IHS Markit

 • 5 st på raken TUV Rheinland ‘All Quality Matters’ Awards. 

 • Tillverkar också batterier

Totalt har Goodwe levererat fler än två miljoner växelriktare. De har lösningar till vanliga hus men också upp till gigantiska solcellsanläggningar.

Goodwe växelriktare till solpaneler

Vilken solcellspanel ska man välja till villan?

Det finns många olika solcellspaneler att välja på. Det finns olika tekniker, utseenden och storlekar på solcellspaneler. Det som man relativt enkelt kan undersöka själv när man ska välja solcellspanel är att se på produktgarantin och effektgarantin. De allra flesta solcellspaneler har en produktgaranti på runt 10 år samt effektgarantin som brukar vara 25 år.

 

När man talar om effektgarantin så garanterar företaget som producerar solcellspanelen att efter 25år så ska den fortsatt ha 80% effekt av det antal watt som den var på ifrån början. Räknar man lite på vilken solcellspanel på villan som kommer att producera mest under livstiden så blir detta en väldigt viktig parameter. Effektgarantin brukar variera från solcellspanel till solcellspanel mellan 80-90%. Exempelvis Futurasun har en effektgaranti på 87% och en produktgaranti på 15 år. Vi säljer också solcellspaneler från Luxor som är av glas-glas modell. Då är både framsidan och baksidan täckt med glas istället. Dessa solcellspaneler har produktgaranti på 30 år. Vi som solcellsinstallatör installerar de solcellspaneler som tar både plånbok och kvalité i beaktning. 

Solceller ekonomi
Solpaneler installerade på tak

Varför installera solceller på villatak?

Ökat värde på villan med solpaneler

När du tar steget till att installera solceller på ditt villatak så kan värdet öka på din villa enligt en studie gjord av SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Värdet på villan när du installerar solceller kan öka så mycket som 14%. Studien omfattar 8000 installation av solceller som har kopplats samman med 50 000 husförsäljningar under åren 2012-2018. Det betyder att när du installerar solceller på din villa så har värdet antagligen ökat mer än vad själva solcellerna kostar.

 

Energi från solcellerna är miljövänlig.

Tekniken bakom solceller är fantastisk och har en oerhörd potential. Särskilt som de ger grön och miljövänlig el så fort solen lyser. Vi börjar redan se att solceller kan konkurrera ut fossil elproduktion. Du kan också bidra genom att installera solceller på ditt villatak.

 

Grön teknik 15% på solpaneler

Detta bidrag får du när du installera solpaneler på ditt tak. Det fungerar ungefär så som ROT, avdraget kommer direkt på fakturan. Ansökan hos Skatteverket görs sedan av DTenergi.

Lönar det sig att installera solpaneler på taket?

Det är en sund fråga att ställa sig innan man tar beslut att installera solpaneler på sitt tak. Allt pekar på att det är lönsamt att installera solpaneler. Så fort solen börjar lysa på dina solcellspaneler så sänks ditt behov av att köpa el från ditt elhandelsbolag. I första hand tar villan hand om solelen från solcellspanelerna och i andra hand så säljs det till nätet. Det betyder att du också får en inkomst från solpanelerna. Samt för varje kwh som du skickar ut på nätet får du tillbaka 60 öre på skatten. Installationen av solceller är i snitt betald efter ca 10 år. Våra experter hjälper dig från att dimensionera solcellsanläggningen till att solpanelerna ligger på taket och producerar solenergi.

Genom att göra en installation av solpaneler på taket så blir du inte lika påverkad av att elpriset höjs. Det kan till och med vara bra för dig med ett högt elpris, då sparar du ännu mer pengar. 

bottom of page