Att installera solceller och solpaneler på ett villatak

 

Vi installerar solpaneler på din villa. - hela paketet från planering till driftsättning!

Administrativ support och projektering

Våra elektriker gör för- och färdiganmälan hos din nätägare. Vi projekterar för att ta reda på förutsättningarna för just din fastighet. Vi informerar också vad som gäller kring Grön teknik, ett avdrag som liknar ROT. Du får just nu 15% i avdrag på solcellsinstallationer. 50% på batteri och 50% på laddstolpar. 

Material som behövs för att installera solceller på tak är.

Det material som behövs för att installera på ditt tak är solceller, växelriktare, (om skuggning optimerare), samt montagesystem. 

Installation av solceller

Montering görs av vårt erfarna team av elektriker och snickare som arbetar tillsammans för att installera och driftsätta solcellsanläggningen efter alla konstens regler. Regler från elsäkerhetsverket och rekommendationer från försäkringsbolag är något som vi ser som självklart i varje moment.

Övervakning

Följ din solcellsanläggning via din dator eller telefon och se hur mycket el som produceras på taket samt om effekten påverkats på någon av dina solpaneler. 

Jakob Hertzman-Ericson

Kontakta mig om solceller & laddboxar

Mobilnummer:  076 842 29 37
E-postadress:  jakob@dt-energi.se

Solceller blir smartare 

Solceller som kombineras med SolarEdge optimerare blir  SMARTARE och producerar MER ENERGI
 

Ledande säkerhetslösning

Traditionellt system

Traditionella system är alltid spänningssatta med högspänning vid solsken, även när växelriktarna är avstängda eller när systemet är avskilt från elnätet.

SolarEdge system

När en SolarEdge växelriktare stängs av reducerar SafeDCTM-funktionen anläggningens spänning automatisk ner till helt säkra 1 volt DC per solpanel. Denna funktion skyddar effektivt och säkert installatörer, underhållspersonal, räddningspersonal och byggnader från farliga spänningar.

Optimerare

Optimerare från SolarEdge gör solcellerna smarta. 25 års garanti Fördelar: 

 • ​Upp till 25 % mer energi

 • Konstant överblick över anläggningens effekt

 • Utvecklad för att i nödfall minska varje enskild solpanel till säkerhetsspänning för maximal säkerhet 

Solaredge - optimerare

Växelriktare

Specialutvecklad för att användas tillsammans med optimerare. 12-25 års produktgaranti.
 

 • Sköter DC/AC omvandlingen, då alla andra funktioner styrs av optimerarna för varje enskild modul

 • Liten, lätt och estetiskt tilltalande

 • 99% viktnings-effektivitet

 • Anpassad för installation inomhus och utomhus

Solaredge - växelriktare

Monitoreringsplatform

Anläggningens effekt visas i för varje enskild solpanel. Gratis!
 

 • Fullständig överblick över anläggningens effekt 

 • Automatisk varning vid störningar

 • Enkel att nå från datorn, mobiltelefonen eller surfplattan

Solaredge - Monitoreringsplatform

 

Upp till 25% mer solenergi

Med SolarEdge växelriktare får du bättre effekt och högre säkerhet på taket. Du kan även se din produktion direkt i mobilen!

 
Solaredge växelriktare med optimerare

Effekt  Optimerarna gör att varje solpanel jobbar för sig själv. Om en solpanel skuggas, påverkas inte de andra solpanelernas produktion. Detta ger en högre effekt än strängväxelriktar-systemet, det kan skilja så mycket som 25%.

Övervakning  Tack vare optimerarna kan du i dator eller mobil följa produktionen och exempelvis jämföra mellan olika månader. Du kan se direkt om en solpanel är defekt och kan då enkelt utnyttja garantin eftersom du kan bevisa felet.

Säkerhet  Optimerarsystemet innebär att om du stänger av växelriktaren, så sänks spänningen i panelerna och det blir helt ofarligt att befinna sig på taket vid  sotning, rengöring och reparation.

Strängväxelriktare utan optimerare

Effekt  Med en strängväxelriktare är alla solpanelerna ihopkopplade och påverkar varandra. Skuggas en panel, sänks effekten på alla paneler till den skuggade panelens nivå. Effekten blir naturligtvis sämre.

Övervakning  Utan optimerare kan du endast se den totala produktionen som dina solceller ger. Du har ingen möjlighet att se vilken panel som underproducerat och har svårare att utnyttja garantin om något går sönder.

Säkerhet  Utan optimerare är det alltid livsfarlig spänning i solcellerna så länge solen skiner, även om växelriktaren skulle stängas av eller kopplas ur.

Installera solceller på din villa

Vi guidar dig genom hela processen att köpa och installera solceller på taket - smidigare kan det bara inte bli! Behöver du hjälp finns vi där genom hela din resa - både nu och i framtiden.

 

Offert

Du gör en offertförfrågan via hemsidan eller telefon. Vi kontaktar dig för att boka ett möte med dig för att själva komma och mäta på ditt tak och se vilka förutsättningar just ditt hus har. Utifrån detta underlag får du ett skräddarsytt förslag för ditt tak och din villa och dina möjligheter. 

Avtal och beställning

Då du godkänt offerten skriver vi avtal. Beställning görs av materialet och tid bokas för att installera på ditt tak. Våra leverantörer har stort lager, vilket gör att väntan på beställt solpaneler, montagematerial och växelriktare ofta är mycket kort.

Anmälan till nätägare och ansökan om bidrag

Vår elektriker gör föranmälan till din nätägare och sköter fortsatt kontakt med dem. Eventuellt behöver du ansöka om bygglov, det beror på vad som gäller i din kommun.

Installation

Dina solpaneler installeras enligt offert på ditt villatak. Våra montörer och elektriker har stor erfarenhet av tidigare installationer. Själva installationen tar 1-2 dagar beroende på hur många solpaneler som skall installeras på taket.

Avtal för mikroproduktion

Innan du startar produktion ska du teckna avtal för mikroproduktion så att du får betalt för den solenergi du producerar på taket. Vi ger dig information om vilket elbolag som har bäst villkor.

Börja producera

Starta upp din växelriktare - nu är du igång och producerar din egen solenergi!

Följ din produktion via appen eller producentens hemsida. Om du behöver support kontaktar du oss, vi finns där genom hela din resa.

Please reload

 

Vilken solcellspanel ska man välja till villan?

Det finns många olika solcellspaneler att välja på. Det finns olika tekniker, utseenden och storlekar på solcellspaneler. Det som man relativt enkelt kan undersöka själv när man ska välja solcellspanel är att se på produktgarantin och effektgarantin. De allra flesta solcellspaneler har en produktgaranti på runt 10 år samt effektgarantin som brukar vara 25 år.

 

När man talar om effektgarantin så garanterar företaget som producerar solcellspanelen att efter 25år så ska den fortsatt ha 80% effekt av det antal watt som den var på ifrån början. Räknar man lite på vilken solcellspanel på villan som kommer att producera mest under livstiden så blir detta en väldigt viktig parameter. Effektgarantin brukar variera från solcellspanel till solcellspanel mellan 80-90%. Exempelvis Futurasun har en effektgaranti på 87% och en produktgaranti på 15 år. Vi säljer också solcellspaneler från Luxor som är av glas-glas modell. Då är både framsidan och baksidan täckt med glas istället. Dessa solcellspaneler har produktgaranti på 30 år. Vi som solcellsinstallatör installerar de solcellspaneler som tar både plånbok och kvalité i beaktning. 

Solceller företag
Solceller ekonomi
Solceller ekonomi
DT enegi solceller
 • Facebook
 • Instagram

Skicka ett meddelande

Intresserad av:

© 2020 by Dalaträhus-Energi