top of page

Installera solceller och solpaneler på ditt villatak

Med solceller sänker du dina elkostnader samtidigt som du säljer överskottet från solcellerna tillbaka till elnätet. Med grönt teknikavdrag kan anläggningen vara avbetalad efter ungefär 10 år. Förutom den ekonomiska aspekten så är du också med och gör en viktig insats för miljön. Att installera solceller på villan är ett mycket bra beslut som du kommer att ha glädje av i många år. Om du också installerar en laddbox i samband med solcellsinstallationen så kan du även köra runt på din egenproducerade solel.

Solceller installerade på hus
installerad laddbox zaptec go

Komplettera din solcellsanläggning med laddbox

Det bästa är att använda så mycket som möjligt av sin egenproducerade el. Ett sätt att öka sin egen solelskonsumtion är att köpa och installera en laddbox för laddning av laddhybrid eller elbil.  En av våra favoriter bland laddboxarna vi säljer är Zaptec Go. Laddboxen Zaptec Go är smart och innehåller all den teknik som önskas i en laddbox.

Fast pris på laddboxinstallation, 6995 kr

Att köpa och installera solceller är en god investering

Det är också en stor investering. Därför är det viktigt att välja ett företag med gott rykte och långsiktigt tänk. Dalaträhus startades redan 1967 och dotterbolaget DTenergi startades med anledning att installera solceller på husen som Dalaträhus bygger. Men vi vill gärna att fler ska få tillgång till vårt kunnande och det fantastiska i att kunna producera egen solenergi. 

 

Om du vill investera i solceller för att sänka dina energikostnader, öka värdet på din fastighet och bidra till ett hållbart samhälle, kontakta DT-energi idag. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dina behov och din budget.

Kontakta oss

Hur vill du att vi kontaktar dig?
Vad är du intresserad av?

Solcellsinstallatören som är med på hela resan

Om du vill satsa på solenergi och minska ditt klimatavtryck ska du jobba med oss. Vi har nöjda kunder öi många olika städer så som Göteborg, Uddevalla, Stenungsund, Varberg, Halmstad, Kungälv och många fler - läs gärna våra kundomdömen

Vi guidar dig från dag 1
Vi ger dig en skräddarsydd solcellsanläggning
Vi hjälper dig att ansöka om Grönt teknikavdrag
Vi finns med som support även efter att anläggningen är klar

Detta ingår i våra solcellsinstallationer:

Kontakta oss idag och prata om solceller eller batterier med checkwatt. 
Tillsammans tar vi fram den bästa lösningen åt dig.

Solcellsinstallatör för villa

Jakob Hertzman-Henriksen

Kontakta mig om Solceller & Batterier

Mobilnummer:  076 842 29 37
E-postadress:  jakob@dt-energi.se

Säljare solceller

Dan Blessed

Kontakta mig om Solceller & Batterier

Mobilnummer:  076 024 67 59
E-postadress:  dan@dt-energi.se

Åsa säljare DT energi_edited.jpg

Åsa Loodh

Kontakta mig om Solceller & Batterier

Mobilnummer:  076 033 51 11

E-postadress:  asa@dt-energi.se

Så jobbar vi på DT energi

Om du vill installera solceller och minska ditt klimatavtryck är DT-energi din perfekta partner. Vi guidar dig genom hela processen att köpa och installera solceller på taket - smidigare kan det bara inte bli! Behöver du hjälp finns vi där genom hela din resa - både nu och i framtiden.

DT energi erbjuder skräddarsydd solcellsinstallation som passar för olika taktyper, såsom tegelpannor, plåt, betongpannor eller papp. Vi tar hänsyn till ditt taks lutning, riktning och skuggning för att optimera din elproduktion.

 

DT energi använder endast högkvalitativa material som solpaneler, växelriktare, (om skuggning optimerare), samt montagesystem som är anpassade för det nordiska klimatet.

Vi hjälper dig också med att ansöka om grönt teknikavdrag, som ger dig 20 procent rabatt på både material och arbetskostnad för installation av solceller.  Med DT-energi får du en trygg och lönsam investering i solenergi som gör skillnad för både din plånbok och planeten. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert!
 

Installera solceller på din villa - olika typer av solpaneler, växelriktare och montagesystem - vilken solcellspanel ska du välja till din villa?

Det finns många olika solcellspaneler att välja på. Det finns olika tekniker, utseenden och storlekar på solcellspaneler. Det som man relativt enkelt kan undersöka själv när man ska välja solcellspanel är att se på produktgarantin och effektgarantin. De allra flesta solcellspaneler har en produktgaranti på runt 10 år samt effektgarantin som brukar vara 25 år.

När man talar om effektgarantin så garanterar företaget som producerar solcellspanelen att efter 25år så ska den fortsatt ha 80% effekt av det antal watt som den var på ifrån början. Räknar man lite på vilken solcellspanel på villan som kommer att producera mest under livstiden så blir detta en väldigt viktig parameter. Effektgarantin brukar variera från solcellspanel till solcellspanel mellan 80-90%. Exempelvis Futurasun har en effektgaranti på 87% och en produktgaranti på 15 år. Vi säljer också solcellspaneler från Luxor som är av glas-glas modell. Då är både framsidan och baksidan täckt med glas istället. Dessa solcellspaneler har produktgaranti på 30 år. Vi som solcellsinstallatör installerar de solcellspaneler som tar både plånbok och kvalité i beaktning. 

Vilka olika solpaneler finns det?

Överlägset system

Det finns en uppsjö av olika typer av solpaneler på marknaden. Vi köper endast av europeiska grossister med solpaneler av hög kvalité. Här nedanför finner du ett axplock av dem.

solpanel longi 430w
Solpanel från Longi
 • Longi solar är en av världens ledande leverantörer av solcellslösningar med den senaste teknologin och hög kvalitet. Deras solpaneler har snygga helsvarta ramar som passar alla typer av tak och fasader. De har också bra garantier som ger dig trygghet i din investering.

 • Longi har hög verkningsgrad och låg degraderingstakt, vilket innebär att de producerar mer el under längre tid.

 • Longi är certifierade för att klara tuffa klimatförhållanden. De har också en låg temperaturkoefficient som gör att de fungerar bra även när det är varmt ute.

 • Longi är miljövänliga och bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser. Longi solar använder sig av grön energi i sin produktion och återvinner sina material så mycket som möjligt.

Solpanel från Spanska Eurener

 

Söker du efter solpaneler av hög kvalitet och hållbarhet? Då är solpaneler från Eurener det bästa valet för dig. Här är tre punkter varför:

 

 • Eurener tillverkar sina solpaneler i Spanien med europeiska standarder och certifikat. Du kan lita på att du får en produkt som är säker, effektiv och miljövänlig.

 • Eurener erbjuder solpaneler med upp till 450 W effekt och över 20 % verkningsgrad. Det betyder att du kan utnyttja mer av solens energi och spara pengar på din elräkning.

 • Eurener har en produktgaranti på 20 år för sina solpaneler.

 

Eurener solpanel
DMEGC N-type All Black 440W

Solpanel från DMEGC Solar

 

DMEGC Solar är en pålitlig partner inom förnybar energi. De erbjuder högkvalitativa solpaneler för olika applikationer, inklusive bostäder, kommersiella projekt och storskaliga anläggningar.

 • DMEGC produkter är kända för effektivitet och tillförlitlighet. Företaget har en Tier 1-status enligt Bloomberg och har rankats som ett av de bästa varumärkena för solmoduler sedan 2018 av EUPD Research.

 • DMEGC erbjuder solpaneler med upp till 500 W effekt och över 20% verkningsrad.

 • DMEGC har en produktgaranti mellan 15-25 år för sina solpaneler. Det ger dig trygghet och långsiktighet i din investering. 

 

Vilka olika växelriktare finns det?

Här nedanför finner du några av de varianter vi installerar

Växelriktare från Fronius

Växelriktare är hjärtat i din solcellsanläggning, eftersom de omvandlar likström från solpanelerna till växelström som kan användas i hushållet eller matas ut till elnätet.

 

Det finns många olika märken och modeller av växelriktare på marknaden, men här är några anledningar till varför du bör välja växelriktare från Österikiska Fronius:
 

 • Fronius är ett europeiskt märke som har lång erfarenhet och hög kvalitet inom solenergi. Fronius grundades 1945 och har sedan dess utvecklat innovativa lösningar för energiomvandling och lagring. Fronius tillverkar sina växelriktare i Österrike med hållbara material och processer.

 • Fronius erbjuder flexibla och kommunikativa växelriktare som passar alla typer av solcellsanläggningar, oavsett storlek eller takform.

 • Med SuperFlex-designen kan du optimera din anläggning för olika vinklar och riktningar på solpanelerna.

 • Du övervaka och styra din anläggning via appen Solar.web

 • Fronius har växelriktare med nödströmsfunktioner som ger dig trygghet vid strömavbrott eller nätproblem. Med PV Point får du ett uttag som ger reservkraft till anslutna enheter så länge solen skiner eller batteriet har energi

 • Med Full Backup får du strömförsörjning för hela hushållet, även för stora och 3-fasförbrukare som värmepumpar.


Om du vill ha en pålitlig, effektiv och framtidssäker växelriktare för din solcellsanläggning, så är Fronius ett bra val.

Fronius växelriktare till solpaneler
Solaredge växelriktare till solceller
Växelriktare från Solaredge

Om du vill installera solceller på ditt tak, är det viktigt att välja rätt växelriktare för att omvandla solenergin till el. Här är tre punkter varför du ska välja växelriktare från SolarEdge:

 • SolarEdge är en världsledare inom smarta energilösningar. Det är ett israeliskt företag vilket innebär att du kan lita på deras kvalitet, säkerhet och service.

 • SolarEdge erbjuder växelriktare med effektoptimerare som ansluts till varje solpanel. Det gör att du kan producera mer energi även om det finns skuggor, smuts eller olika paneltyper på ditt tak.

 • SolarEdge har en innovativ Home Hub Växelriktare som kan hantera solcellsproduktion, batterilagring, reservdrift vid elavbrott, laddning av elfordon och smarta energienheter. Det ger dig full kontroll över din energiförbrukning och -besparing.

Med SolarEdge får du alltså en effektiv, pålitlig och framtidssäker lösning för din solcellsanläggning.

Växelriktare från Huawei

Växelriktare från Huawei är ett bra val för dig som vill ha en effektiv och smart lösning för din solelanläggning. Här är några anledningar varför:

 • Huawei växelriktare har en hög verkningsgrad och kan optimera en del av solpanelerna på varje sträng . Detta gör att du kan utnyttja solenergin bättre och minska förluster på grund av skuggning eller olika takvinklar.

 • Huawei växelriktare har en smart lösning med batterier som kan lagra överskottsel från solpanelerna och använda den när du behöver den . Du kan också sälja elen tillbaka till nätet eller använda den för att ladda din elbil.

 • Huawei erbjuder skalbara batterimoduler från 5 kWh till 30 kWh som passar olika behov och budgetar.

 • Huawei växelriktare har en generös garanti på 10 år och svensk support . Du kan vara trygg med att du får en pålitlig produkt och service om något skulle hända.

 • Du kan också övervaka din växelriktare via en app eller webbportal och få tillgång till statistik och funktioner.

Om du vill veta mer om växelriktare från Huawei, kontakta oss gärna så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för dig.

Växelriktare Huawei
25% mer energi

Lönar det sig att installera solpaneler på taket?

Det är en sund fråga att ställa sig innan man tar beslut att installera solpaneler på sitt tak. Allt pekar på att det är lönsamt att installera solpaneler. Så fort solen börjar lysa på dina solcellspaneler sänks ditt behov av att köpa el från ditt elhandelsbolag. I första hand tar villan hand om solelen från solcellspanelerna och i andra hand så säljs det till nätet. Det betyder att du också får en inkomst från solpanelerna. Samt för varje kwh som du skickar ut på nätet får du tillbaka 60 öre på skatten. Installationen av solceller är i snitt betald efter ca 10 år. Våra experter hjälper dig från att dimensionera solcellsanläggningen till att solpanelerna ligger på taket och producerar solenergi. Genom att göra en installation av solpaneler på taket så blir du inte lika påverkad av att elpriset höjs. Det kan till och med vara bra för dig med ett högt elpris, då sparar du ännu mer pengar.

Varför installera solceller på villatak?

Ökat värde på villan med solpaneler När du tar steget till att installera solceller på ditt villatak kan värdet öka på din villa enligt en studie gjord av SLU, Sveriges lantbruksuniversitet. Värdet på villan där du installerar solceller kan öka så mycket som 14%. Studien omfattar 8000 installation av solceller som har kopplats samman med 50 000 husförsäljningar under åren 2012-2018. Det betyder att när du installerar solceller på din villa så har värdet antagligen ökat mer än vad själva solcellerna kostar. Energi från solcellerna är miljövänlig Tekniken bakom solceller är fantastisk och har en oerhörd potential. Särskilt som de ger grön och miljövänlig el så fort solen lyser. Vi börjar redan se att solceller kan konkurrera ut fossil elproduktion. Du kan också bidra genom att installera solceller på ditt villatak. Grön teknik 15% på solpaneler Detta bidrag får du när du installera solpaneler på ditt tak. Det fungerar ungefär så som ROT, avdraget kommer direkt på fakturan. Ansökan hos Skatteverket görs sedan av DTenergi.

bottom of page