top of page
DJI_0040_edited.jpg
Allt gick supersnabbt och fungerade perfekt - Anders H

Varför skall du skaffa solceller?

1. Miljön

Det finns många olika anledningar till att installera solceller. Det första vi själva tänker på är vår miljö och den omställning som måste ske för att vi ska kunna producera el på ett hållbart sätt.

 

När du går från att din villa bara konsumerar energi till att faktiskt kunna skicka ut ren lokalproducerad el på elnätet blir du en kugge i det maskineriet. En solcellspanel har återbetalat sin miljömässiga produktionskostnad efter 3-4 år.

IMG_4948.JPG
varför solceller - miljö
Solcellsanläggning på en villa
2. Ekonomi
Man kan räkna på det ekonomiska med solceller på två olika sätt.

Beräkning 1 - Dina solceller är avbetalda på ca 10 år!
Från dag ett så kommer solcellerna att minska dina elkostnader och du kommer sälja el till elnätet. Tänk på att även överföringsavgift, moms och skatter minskar från din nätägare. 

solcller - ekonomi

Beräkning 2 - kostnad per kWh under 30 års tid
En solcellsanläggning håller minst i 30 år. Genom att dela installationskostnad med hela solcellsanläggningens livslängd kan vi göra en uppskattning för dess lönsamhet. Vi antar att kostnaden för el kommer att vara runt 50 öre per kWh ink. moms.

Eftersom du producerar egen el kommer du spara pengar på flera sätt.

1. Du tjänar pengar på att sälja överskottselen! På den el du säljer får du dessutom en skattereduktion på 60 öre / kWh.
 

2. Utöver elen du säljer, sparar du pengar på att slippa betala energiskatt och nätavgift plus moms på både dessa avgifter.

aprikoser

En normal solcellsanläggning
kostar ca 150 000 SEK.

solcelle - offert

Detta är stegen för att få solceller installerade på din villa

Offert

En offertförfrågan gör du enkelt via vår offertsida.  Vi kontaktar sedan dig på det sätt du valt och bokar ett kostnadsfritt möte där vi går igenom dina förutsättningar. Efter detta räknar vi på ditt tak och väljer ut de solpaneler och växelriktare som passar bäst hos dig. Hos oss får du ett fast pris och betalar ingenting i förskott.

Avtal och beställning

Efter godkänd offert skrivs ett avtal för ditt projekt. Vi påbörjar beställning av material och bokar en lämplig tid för att komma igång med installationen vid din bostad. Eftersom våra leverantörer håller stora lager brukar väntetiderna för materialen bli väldigt korta.

Anmälan till nätägare och ansökan om bidrag

Föranmälan och kontakt med nätägaren sköter våra elektriker, för att underlätta processen och se till att allt går rätt till. Vi finns även tillgängliga för att hjälpa dig med eventuella frågor under den processen. I vissa fall kommer du att behöva göra en ansökan om bygglov, beroende på vilket regelverk som gäller i kommunen där solcellerna ska installeras. Men oroa dig inte, vi hjälper till även med detta.

Installation

Våra erfarna montörer och elektriker monterar upp din solcellsanläggning vid din bostad. Vi följer de önskemål och riktlinjer vi kommit överens om i offerten. En vanlig installation tar 1–3 dagar att färdigställa, beroende på anläggningens storlek. Hos oss är det endast behörig elektriker som drar kablar och kopplar in anläggningen. 

Avtal för mikroproduktion

Med hjälp av ett avtal för mikroproduktion har du möjlighet att få betalt för den el som produceras i din solcellsanläggning. Det är en god idé att ha avtalet på plats innan du påbörjar din elproduktion. Vi kan hjälpa dig med vägledning kring vilka elbolag som erbjuder de mest förmånliga avtalen för mikroproduktion.

Börja producera

När din solcellsanläggning väl är på plats behöver vi bara slå på den och – vips har du börjat producera din alldeles egna solenergi!

Du kan följa din egen produktion via internet eller via appen. Om du behöver hjälp eller vägledning kan du alltid kontakta oss, vi är med dig under hela processen.

Please reload

Jag är redo för en kostnadsfri offert

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så återkommer någon av våra medarbetare till dig inom kort på det sätt som du väljer. I detta steg så förpliktigar du dig inte till något. 

Hur vill du att vi kontaktar dig
bottom of page