top of page
Vita bilar

Laddbox till ditt företag eller BRF

Varför välja DT energi som leverantör av laddboxar?

Att installera laddboxar med oss är tryggt. Vi står för det tekniska kunnandet och gör installationen efter konstens alla regler. Vi arbetar endast med välkända och trygga varumärken på solceller, monteringssystem, växelriktare, batteri och laddboxar.

ZAPTEC-Pro_logo_4 charge station
​Kvalitet framför allt

Vår erfarenhet och expertis inom branschen säkerställer att varje solpanel och laddbox vi installerar är av bästa möjliga kvalitet.

Kundens trygghet i centrum

Vi på DT energi rekommenderar alltid våra kunder att anlita en oberoende besiktningsman. Detta steg garanterar trygghet för alla parter och säkerställer att installationen av dina solceller uppfyller alla standarder och förväntningar.

Familjedrivet med passion

Som ett familjeföretag vet vi värdet av ärlighet, integritet och hårt arbete. När du väljer DT energi, väljer du ett företag som behandlar varje projekt som om det vore vårt eget.

Varför installera Laddboxar till BRF och Företag

1. Elbilen är framtiden, det betyder att dina kunder eller din personal kommer att åka elbil och vilja ladda bilen hos er

2. För en BRF kan laddboxar öka försäljningspriset på lägenheterna.

3. Ni visar att ni tänker framåt när ni installerar laddboxar. Har ni samtidigt solceller på taket så får miljön en bra bundsförvant i er.

Zaptec Pro konfigurering med mobil
Laddbox Chargeamps Halo 16A

Steg för steg-guide för laddboxar till BRF

1. Undersök intresset

Hur många av era medlemmar har elbil idag, samt om de kan kan tänka sig att göra det inom 5 år. Så att ni dimensionerar anläggningen rätt från början. Ta sedan upp frågan med styrelsen och skriv ett förslag till stämman så att ni kan besluta om installation av laddboxar.

2. Undersök vem som äger marken.

Om föreningen äger parkeringsplatserna så krävs inte bygglov. Om ni inte äger marken så kom överens med markägaren om vem som faktiskt skall äga och betala för laddboxarna.

3. Vem skall betala och hur?

Ska investeringen av laddboxar fördelas på alla de boende? Eller ska de boende som nyttjar laddboxarna stå för det genom höjd hyra? Eller ska det betalas av med hjälp av ett påslag på den el som förbrukas vid elbilsladdning.

4. Beställ offert

Om ni redan har en klar bild över vilka laddboxar ni vill ha så ger vi er ett bra pris på det. Om ni inte har en klar uppfattning om vilken laddbox så fråga oss så ger vi er förslag på laddbox. Installation av laddboxar utför vi i Bohuslän.

5. Dags för installation

Finns bostadsrättsföreningen i Bohuslän så kan vi anta installationsjobbet. Men om er BRF ligger utanför Bohuslän så kan vi istället rekommendera en installatör i ditt område.

Utvalda laddboxar till Företag och BRF

Charge amps Aura

Charge amps aura 2x22 laddbox BRF

Zaptec pro

laddbox ZAPTEC Pro till företaeg
Företag - Solcelle garantier

Snabbare laddning, vilken laddbox?

Det finns olika effekt på de olika laddboxarna. De vanligaste är 3,7kw 7,4kw, 11kw och 22kw. Alla bilar kan laddas med dessa laddboxar men alla bilar kan inte ta emot den högre laddstyrkan. Rena elbilar kan oftast ta emot 11kw. Tiden det tar att ladda elbilen beror på laddstyrkan. 3.7kw laddar med ca 2 mil / timme. 11kw laddar med 6 mil / timme.

Lastbalansering, laddbox?

Desto fler laddboxar som ni har installerat desto mer elektricitet används i fastigheten. Vanligtvis är belastningen högre vid vissa tillfällen. Så som när man går upp på morgonen eller kommer hem efter jobbet på kvällen. Det laddboxarna kan göra är att balansera ut detta så att bilarna inte laddas lika fort om förbrukningen är hög i fastigheten. Därför är det smart att ha med lastbalansering i ekvationen.

Investeringsstödet för laddboxar

En BRF kan ansöka om investeringsstöd för laddbox och för installationen från naturvårdsverket. Bidraget ges som ett engångsbelopp. Där ni då får 50% tillbaka på installationen. 

Till naturvårdsverket BRF

VDV08565.jpg

Tobias Henriksen

Kontakta mig om Laddboxar

Mobilnummer:  073 411 62 90
E-postadress:  tobias@dt-energi.se

Vi levererar laddboxar från de ledande tillverkarna

Tack vare vår volym har vi låga priser

Vi är flexibla

Vi levererar laddboxar till hela Sverige

Vi kan installera de laddboxar vi säljer i Göteborg området

Ni kan köpa laddboxar hos oss och låta er egen elektriker installera

Vad kostar laddboxar?

Kontakta oss så återkommer vi med en offert!

Frågor och svar

Varför ska man inte regelbundet ladda i vanligt uttag?

Korta svaret är för att de vanliga uttagen inte är tänkta att använda med hög effekt under lång tid. Det finns ingen risk för överhettning när du laddar elbilen med en laddbox. Om något går fel så avbryts elbilsladdningen.

Hur lång tid tar det att ladda med laddbox?

Det beror på hur mycket laddning som bilen kan ta emot och hur mycket din laddbox kan ge. Vissa bilar kan ta emot trefas laddning från laddboxen andra kan inte det. Men i regel går det alltid fortare med laddbox än att ladda i vanligt uttag. Det är också mycket säkrare.

Passar alla laddboxar till alla elbilar?

De allra flesta bilar som säljs i Europa idag har typ 2 uttag. Så väljer man en laddbox med uttag så kan varje person som ska använda laddboxen använda sin egna sladd med rätt kontakt. Då fungerar det alltid.

ZAPTEC Pro laddstation, med kabel på vägg
bottom of page