top of page

Checkwatt
stödtjänster

Tjäna pengar på att stötta elnätet
Beräknad ersättning:
68 403 kr/år
*
för batteri med 12.8 kW effekt
 


*Denna kalkyl baserar sig på marknadens priser från 2020 fram tills idag. Tänk på att marknadspriserna kan svänga, denna kalkyl visar på bra avkastning bakåt i tiden. Hur det går i framtiden kan ingen förutspå, marknadens priser kan gå både uppåt och nedåt.

Stödtjänster Checkwatt
Svenska kraftnät

Checkwatt partner

Checkwatt är ett företag som erbjuder flexibilitet och stöd till elnätet genom batterier och du får betalt av Svenska Kraftnät för det.

 

Varför välja Checkwatt?

För att få ut mer ut av ditt batteri. Med DT energi och Checkwatt kan du investera i flex- och stödtjänster som gör din energianvändning mer lönsam och smart.

 

Du kan anpassa din elförbrukning efter priserna och tjäna pengar på att bidra till elnätets balans. DT energi gör din batterianläggning till en ekonomiskt fördelaktig investering!

Oavsett storlek kan varje batteri vara med och främja en förnybar och miljövänlig framtid.

 

Smidig dataöversikt och kontroll

Med Checkwatts användarvänliga portal, kan du se din energiproduktion och konsumtion från olika källor som solpaneler, batterier och elnätet. Du kan smidigt övervaka din anläggning, men också följa vad du tjänar varje dag.

 

Öka värdet på din batterianläggning och möjliggör olika funktioner som elprisarbitrage, effekttoppsreducering och stödtjänster till Svenska Kraftnät. Genom att använda din batterianläggning på bästa möjliga sätt ökar du dess värde och gynnar elsystemet i stort.

Take a Closer Look

Översikt över vem som gör vad gällande checkwatt och stödtjänster mot svenska kraftnät. 

Batterier

Varför batterier?

Ett batterilager är en effektiv lösning för att minska elkostnader, lagra och använda solel, öka effektuttaget utan att behöva uppgradera huvudsäkringen samt fungera som en tillförlitlig nödströmskälla vid strömavbrott. Med rätt utrustning och korrekt dimensionering kan ett batterilager vara en mycket god investering. Det kan dessutom stötta elsystemet och du kan tjäna pengar på det.

Currently

från Checkwatt

Elnätet behöver alltid vara i balans och ha korrekt frekvens. Därför köper Svenska kraftnät in olika slags stödtjänster. CheckWatts virtuella kraftverk Currently gör det möjligt att koppla ihop batterier, solpaneler, vindturbiner och laddstationer för elbilar från hela Sverige så att de gemensamt kan erbjuda dessa tjänster till Svenska kraftnät. På så sätt kan privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag tjäna pengar på att bidra till elnätets stabilitet.

Intresserad av Checkwatt?

Du förbinder dig inte till något genom att skicka in en intresseanmälan

Checkwatt Solkraftmätare

bottom of page