top of page
området pannels

Solcellspaneler, montagesystem & utseende

Nedan går vi igenom några av de valmöjligheter du kan göra, som är bra att ha kunskap om, då de kan påverka ditt pris.

Utseende på solpanel

Solcellspanelen vi använder är monokristallin, vilket är enfärgade svarta solpaneler. Dessa har en något högre effekt än de blå solpanelerna som finns på marknaden. Vi har ett antal olika leverantörer och valmöjligheter för de solpanelerna vi tillhandahåller. Vår utgångspunkt är alltid att välja solpaneler utifrån din fastighet och dina förutsättningar, för att få solpaneler med rätt effekt, från rätt leverantör. ​

Storlek på solpanel

Solpanelerna vi använder oss av är cirka 1,72 x 1.13 m och har en effekt på 405W. Vi har även större solpaneler såsom 535W, eller svarta 450W-solpaneler. Det är utformningen av ditt tak som avgör vilka paneler som är bäst lämpade för just dig.

Växelriktare - Solaredge - Goodwe - Huawei hybridväxelriktare

När du begär en offert hos oss gör vi en beräkning för vilken växelriktare som passar bäst och levererar optimal effekt för din solcellsanläggning. Värt att nämna är att om du någon gång tänkt utvidga din anläggning och lägga till fler solpaneler, kan det vara en idé att skaffa en växelriktare med högre effekt direkt. På så vis behöver du inte uppgradera växelriktaren då du faktiskt expanderar din anläggning. Eller om du vill komplettera med batteri och använda mer av din egenproducerade solel.

Monteringsmaterial- Esdec

Vi arbetar med Nederländska Esdec. De levererar montagesystem med högkvalité och långa garantier. Esdecs monteringssystem har 20 års produktgaranti. Via Esdec får vi alltid fram skräddarsydd snölast och vindlastberäkning, så att allt monteras i enlighet med de förutsättningar som råder hos dig. Allt för din trygghet.

Garanti på solpaneler och material

Vi erbjuder 15 års produktgaranti för både solpanelerna och montagesystemet. Därutöver ingår 25 års effektgaranti, samt 25 års produktgaranti för optimerare från solaredge
 

Växelriktare från solaredge erbjuder vi i vårt standarderbjudande en 12 års produktgaranti, med möjlighet att utöka garantin till 20, alternativt 25 år.

Solceller, solaredge, k2, axitec
installation av solceller på hus med plåttak
bottom of page