Kontakt
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
SSE_Medlem_vertikal.png

Medlem hos Svensk solenergi

Skicka meddelande till oss!

© 2019 by Dalaträhus-Energi

solpaneler på villatak

upp till 25% mer energi med optimerare

Nu satsar vi tillsammans på solceller

upp till 25% mer solenergi med optimerare

Växelriktarna från SolarEdge ger både bättre effekt och högre nivå av säkerhet på din anläggning. De gör det även möjligt att följa elproduktionen från dina solceller, direkt i mobiltelefonen!

Solaredge växelriktare med optimerare

Med optimerare installerade arbetar varje enskild solpanel för sig själv. Det innebär att om en viss panel är skymd av skugga kommer inte produktionen från övriga paneler att påverkas. I slutändan ger detta en anläggning med högre effekt än ett system med strängväxelriktare, och resultatet kan ge en skillnad på upp till 25 procent.

Övervakning 

Optimerarna ger dig möjlighet att noggrant följa produktionen från din anläggning via mobiltelefon eller dator, och till exempel jämföra den månadsvis. Skulle någon panel vara trasig eller inte producera i nivå med förväntan kan du enkelt påvisa felet och nyttja din garanti.

Säkerhet 

Med ett optimerarsystem kan du stänga av växelriktaren föra att sänka spänningen på dina solpaneler. Det gör det möjligt att på ett säkert sätt röra sig på takytan, till exempel när rengöring eller reparation behövs, eller vid andra åtgärder på taket såsom sotning.

Strängväxelriktare utan optimerare

Har du en strängväxelriktare kommer alla solpaneler att vara sammankopplade och påverka varandra. Om till exempel en enskild panel faller i skugga, kommer även andra paneler tappa i effekt till samma nivå som panelen i skugga. Det medför en sämre effekt för hela solcellsanläggningen.

 

​Övervakning 

Om ditt system saknar optimerare kan den enbart utläsa hur stor den totala produktionen från anläggningen är. Du kan därför inte se vilken enskild panel som underpresterar, vilket också försämrar dina möjligheter att nyttja din garanti för en trasig panel.

 

​Säkerhet 

Om din anläggning saknar optimerare kommer solcellerna att inneha livsfarlig spänning då solen skiner, oavsett om växelriktaren är på eller av.