top of page

Solceller och Solax hybridväxelriktare med solax batterier

Vi på DT-energi har installerat 22 helsvarta DMEGC solpaneler på 410W styck tillsammans med en Solax hybridväxelriktare på 12 kW och ett batterilager på 12 kWh. Enligt oss är detta den optimala anläggningen för checkwatt då Solax batteriet har ett C-tal på 1.0. Det är effekten som man får betalt för, och den vill man ha så hög som möjligt. Läs mer om checkwatt här


CheckWatt är en stödtjänst som möjliggör sammanlänkning av batterilager, solceller, vindkraftverk och elbilsladdare över hela landet så att de tillsammans kan leverera stödtjänster till Svenska kraftnät. Genom att ansluta er installation till CheckWatt kan ni bidra till att balansera elnätet och få betalt för att bidra till elnätets stabilitet.



solceller installerade på villa i uddevalla

Vi använder oss av monteringssystemet från Nordmount, som är en svensk tillverkare av monteringssystem för solpaneler. Nordmounts monteringssystem är utformat för att vara flexibelt och enkelt att använda, vilket gör installationsprocessen effektiv och smidig. Systemet är robust och tillverkat för att klara av tuffa nordiska klimatförhållanden. Nordmounts monteringssystem passar för de flesta taktyper och installationer och kan användas i alla väderförhållanden.


Vi är mycket stolta över vår installation som kommer att ha en positiv inverkan på miljön och samtidigt hjälpa till att minska kundens energikostnader. Solceller är en bra investering för både företag och privatpersoner som vill minska sin klimatpåverkan och spara pengar på lång sikt.


Solpanelerna vi installerade kommer från DMEGC, en av världens ledande tillverkare av solceller. DMEGC:s solpaneler är kända för sin höga effektivitet och pålitlighet. Solax hybridväxelriktaren vi använder är också en högkvalitativ produkt från en av de ledande tillverkarna av växelriktare. Batterilagret vi använder är från Solax och har en kapacitet på 12 kWh.



Solax hybridväxelriktare och solax batterier

bottom of page