top of page

Solceller på ladugård i Lilla Edet: Ett soligt projekt av DT Energi

DTenergi installerar 44 solpaneler i Lilla edet på ladugård toppmodern teknik


Solenergi är en av de mest hållbara och miljövänliga energikällorna som finns. Med solceller kan du producera din egen el och minska ditt beroende av elnätet och fossila bränslen. Solceller är också en smart investering som kan sänka dina elräkningar och öka värdet på din ladugård.


Zaptec Go installerad på vägg i lilla edet

solceller installerade på ladugård i lilla edet

k2 speedrail installerad på ladugård i lilla edet

solceller installerade på ladugård i lilla edet

huawei växelriktare installerade i ladugård i lilla edet

DTenergi är ett företag som erbjuder helhetslösningar för solenergi till både privatpersoner och företag. De har lång erfarenhet och hög kompetens inom solcellsteknik och installation. De har nyligen genomfört ett spännande projekt i Lilla edet, där de har installerat 44 solpaneler på en ladugård med en total effekt på 17,6 kW.


För att uppnå bästa möjliga resultat har DTenergi valt att använda sig av produkter från några av de ledande tillverkarna inom solenergibranschen. Här är en kort presentation av de olika produkterna som ingår i projektet:


Solpaneler från JA solar

JA solar är en av världens största tillverkare av solpaneler och solceller. De har över 15 års erfarenhet och levererar produkter till över 130 länder och regioner. JA solar utmärker sig för sin innovativa PERC-teknologi, som ökar solcellernas effektivitet genom att reflektera ljus till baksidan av cellerna. JA solar har också utvecklat halvcellsteknik, som minskar systemförlusterna och förbättrar prestandan vid skuggning.

DTenergi har valt att installera 44 stycken JA solar solpaneler på ladugården i Lilla edet. Dessa solpaneler har en effekt på 405W var och en, vilket ger en total effekt på 17,8 kW för hela systemet. solpanelerna har en verkningsgrad på 20,2 %, vilket är högre än genomsnittet för marknaden. Solpanelerna har också en positiv effekttolerans på +5 W, vilket innebär att de levererar mer effekt än vad som anges på etiketten.


Monteringssystem från K2

K2 Systems är ett tyskt företag som specialiserar sig på monteringssystem för solpaneler. De har över 15 års erfarenhet och levererar system till över 100 länder. K2 Systems fokuserar på kvalitet, hållbarhet och användarvänlighet i sina produkter. De erbjuder monteringssystem för alla typer av tak, såsom tegel, plåt, skiffer, betong och platt. Ett bra val till din ladugård helt enkelt.


DTenergi har valt att använda sig av K2 Systems speedrail monteringssystem för att fästa solpanelerna på ladugårdenstak. Speedrail är ett robust och stabilt system som passar för flera olika typer av plåttak. Systemet består av aluminiumprofiler som fästs i profiltopparna. På skenorna monteras sedan solpanelerna med klämmor.


Växelriktare från Huawei

Huawei är ett globalt företag som erbjuder lösningar inom information- och kommunikationsteknik. De har över 30 års erfarenhet och verkar i över 170 länder och regioner. Huawei har också etablerat sig som en ledande aktör inom solenergimarknaden, med växelriktare som är kompakta, effektiva och intelligenta. Huawei växelriktare har hög verkningsgrad, låg strömförlust, integrerat gränssnitt för energilagring och automatiska uppdateringar via WiFi eller 4G.


DTenergi har valt att installera två stycken Huawei SUN2000-8KTL-M1 växelriktare på villan i Lilla edet. Dessa växelriktare har en effekt på 10 kW var och en, vilket ger en total effekt på 20kW för hela systemet. Växelriktarna har en maximal verkningsgrad på 98,6 % och har två MPPT:er som optimerar produktionen från solpanelerna. Växelriktarna är också förberedda för att ansluta batterier för energilagring i framtiden.


Laddbox från Zaptec

Zaptec är ett norskt företag som utvecklar smarta lösningar för elbilsladdning. De har över 10 års erfarenhet och levererar produkter till över 20 länder. Zaptec kombinerar grön teknik med skandinavisk design i sina produkter, som är små, kraftfulla och säkra. Zaptec laddboxar har hög laddeffekt, låg strömförbrukning, integrerad RFID-läsare och automatiska uppdateringar via WiFi eller 4G.


DTenergi har valt att installera en Zaptec Go laddbox på ladugården i Lilla edet. Zaptec Go är en av världens minsta 22 kW-laddboxar, med en storlek motsvarande en surfplatta och en vikt på endast 1,3 kg. Laddboxen passar alla bilar, både elbil och hybrid, och anpassas efter hemmets elsystem. Laddboxen har också ett funktionsbelyst uttag och möjlighet att använda RFID-bricka för att starta eller stoppa laddningen.


Sammanfattning

DTenergi har installerat ett solcellssystem på en ladugård i Lilla edet med produkter från några av de ledande tillverkarna inom solenergibranschen. Solpanelerna från JA solar har hög effektivitet och prestanda, monteringssystemet från K2 Systems är robust och stabilt, växelriktarna från Huawei är kompakta och intelligenta, och laddboxen från Zaptec är liten och kraftfull. Tack vare dessa produkter kan ägaren producera sin egen el, minska sina elräkningar, öka värdet på sin fastighet och ladda sin bil på ett smart och säkert sätt.


Om du också vill installera solceller på din fastighet, kontakta DTenergi för en kostnadsfri offert. DTenergi har lång erfarenhet och hög kompetens inom solcellsteknik och installation. De erbjuder helhetslösningar för solenergi till både privatpersoner och företag. De hjälper dig att välja de bästa produkterna för dina behov och sköter hela processen från planering till driftsättning. Med DTenergi får du en trygg och professionell partner för din solcellsinstallation.

Comments


bottom of page