top of page

Ljungskile möter solen: DT energi leder vägen med nyinstallation av solceller

Nya solceller lyser upp Ljungskile – Ett steg närmare ett grönare Sverige

Med det ökande behovet av hållbara energilösningar har DT energi nyligen tagit ett kliv framåt genom att installera 33 stycken solceller av märket Longi på en privat villa i Ljungskile, belägen inom Uddevalla kommun. Denna installation är inte bara ett vackert tillskott till villans tak utan också en viktig bidragande faktor till övergången till förnybar energi.



solceller i ljungskile, uddevalla kommun


En sömlös installation av solceller

För att säkerställa hållbarheten och långvarigheten av dessa solceller valde DT energi att använda sig av det högt ansedda monteringssystemet från Esdec. Esdec är känt för sina robusta och pålitliga system som ger solcellerna den stabilitet och hållbarhet de behöver för att stå emot diverse väderförhållanden och samtidigt maximera deras prestanda.

Vidare, för att omvandla den insamlade solenergin till elektricitet för husets behov, valdes en växelriktare från Solis. Solis har ett rykte om att producera några av de mest effektiva och pålitliga växelriktarna på marknaden.



solceller på villa i ljungskile, uddevalla kommun


Efter installationen av solceller

Efter att installationen var klar, levererade DT energi inte bara solcellerna. Kunden mottog också en detaljerad vind- och snölastberäkning. Detta är av yttersta vikt för att försäkra att systemet kan stå emot de kraftiga vindar och tunga snöfall som ibland kan drabba vårt svenska klimat.

Utöver detta fick kunden också en egenkontroll och en monteringsbeskrivning. Dessa dokument ger ägaren en klar bild av installationens kvalitet och hur systemet fungerar, vilket ger dem trygghet och kunskap om deras nya investering.



solceller på villa i ljungskile, uddevalla kommun




Sammanfattning av solcellsinstallationen i Ljungskile

Denna installation i Ljungskile är mer än bara en energilösning. Den är ett tecken på att Sverige går mot en grönare framtid, där varje hus och byggnad kan bidra till ett hållbart samhälle. Vi ser fram emot att se fler sådana projekt lysa upp vårt vackra land, och DT energi står stolt bakom varje steg på den resan.


bottom of page