top of page

Solcellsanläggning på 27,5 Kw i Ljungskile

DT Energi har installerat och driftsatt 90 helsvarta solpaneler från tyska Axitec á 300w. Monteringssystemet kommer från tyska K2 och användes på båda taken. För att installera k2 systemet på papptaket enligt konstens alla regler behövde vi använda system från svenska CW Lundberg. Fötterna skruvas i det befintliga taket sedan svetsas papp över hela konstruktionen så det blir helt tätt.


Solcellerna från Axitec har 15 års produktgaranti till skillnad mot standarden på marknaden som är 10 års produktgaranti.

Ljungskile folkhögskola är en folkhögskola som ligger i Ljungskile i Bohuslän. Skolan har plats för 250 studerande varav cirka 100 kan välja att bo på skolans internat1. Skolan erbjuder olika utbildningar, till exempel inom journalistik, musik, lärarassistent och naturvetenskap.


DTenergi har installerat solceller på Ljungskile folkhögskola för att bidra till skolans miljöprofil och sänka deras elkostnader. Solcellsanläggningen består av totalt 90 stycken 300W solpaneler från Axitec, en tysk tillverkare som har över 20 års erfarenhet av solcellsmoduler, energilagringar och el-laddare.


Solpanelerna är optimerade med SolarEdge växelriktare, en israelisk tillverkare som är världsledande inom smarta energilösningar. SolarEdge växelriktare maximerar effektgenereringen på individuell solcellsmodulnivå och ger möjlighet att övervaka produktionen på panelnivå via en app.


Solpanelerna är monterade på två olika taktyper: takpannor och papptak. På taket med takpannor har DTenergi använt montagesystem från K2, ett tyskt företag som erbjuder högkvalitativa och anpassningsbara lösningar för solcellsmontage. På taket med papptak har DTenergi använt montagesystem från CW Lundberg, ett svenskt företag som har lång erfarenhet av takprodukter och taksäkerhet. Där har DTenergi också svetsat ny takpapp över CW Lundberg plattorna för att säkerställa tätningen.


DTenergi är stolta över att ha levererat en solcellsanläggning till Ljungskile folkhögskola, som är en av Sveriges tio största folkhögskolor. DTenergi har lång erfarenhet av att installera solceller och laddboxar, och kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för ditt behov. Kontakta dem idag för att få ett kostnadsfritt offert!
Comments


bottom of page