top of page

BYD batteri till solcellsanläggning

Årets första batteriinstallation. DTenergi installerade ett batteri från BYD som kopplades till en solaredge hybridväxelriktare. Tanken med denna installation är främst att själv utnyttja mer av den solel som solcellerna producerar på taket.


Nu med det gröna teknik avdraget så får man också avdraget direkt på fakturan. Det som gäller är 50% i avdrag på batteri kopplat till solceller. Tidigare behövde man ansöka om bidraget och vänta på att de skulle handlägga och sedan då betala ut pengar. Nu fungerar det ungefär som ROT. Batteriet och installation av det måste faktureras från samma företag.


Det går att läsa mer här: DTenergi grönt bidrag


BYD Batteri till solaredge

Här nedan syns en del av solcellsinstallationen. Totalt 28st solceller installerades på detta tak. Märket på solcellerna är Futurasun de är helsvarta och på 320w styck och har en produktgaranti på 15 år och en effektgaranti på 25år. Eftersom det är en del skuggning och olika riktningar på taket så har solcellerna kopplats till solaredge och därmed är de optimerade för bättre prestanda och möjlighet till övervakning på solpanel nivå. Här går det att läsa mer om solceller från Futurasun

BYD batteri kopplad till solceller

Comments


bottom of page