Kontakt
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
SSE_Medlem_vertikal.png

Medlem hos Svensk solenergi

Skicka meddelande till oss!

© 2019 by Dalaträhus-Energi

Solceller installerade på tak

Solceller till Villaägare

Dags att satsa på solenergi?

Kanske funderar du, precis som många andra, på att investera i solceller?  Vi tror att miljömedvetenheten tillsammans med önskan om att slippa påverkas så mycket av elpriserna gör att allt fler kommer till skott.

Det är dags att ta steget mot en grönare morgondag?!

 

Vårt erbjudande

Nyckelfärdig solsellsanläggning - hela paketet från planering till driftsättning!

Få en offert från oss och jämför oss gärna med andra. Se bara till att du inte jämför äpplen och päron! Notera att vi använder oss av paneloptimering (läs mer om detta här). Hos oss ingår följande:

Administrativ support och projektering

Vår elektriker gör för- och färdiganmälan hos din nätägare. Vi projekterar för att ta reda på förutsättningarna för just din fastighet. Vi ger dig även gärna råd vid ansökan om investeringsbidrag, som för närvarande är hela 20%. 

Material

Det material som ingår är solcellspaneler (blå och svarta skiljer i pris, läs mer om detta här), växelriktare från Solaredge, optimerare till varje solpanel samt K2 montagesystem.

Vårt mål

är att du ska uppleva mycket god service hela vägen till färdig anläggning

Installation

Montering görs av erfarna montörer och

inkoppling till elcentral görs av behörig elektriker.

Övervakning

Följ din solcellsanläggning via din dator eller telefon och se hur mycket el som produceras samt om effekten påverkats på någon av dina paneler. Naturligtvis ingår full support om frågor uppstår.

 

upp till 25% mer solenergi

Med SolarEdge växelriktare får du bättre effekt och högre säkerhet på taket. Du kan även se din produktion direkt i mobilen!

Solaredge växelriktare med optimerare

Effekt  Optimerarna gör att varje solpanel jobbar för sig själv. Om en panel skuggas, påverkas inte de andra panelernas produktion. Detta ger en högre effekt än strängväxelriktar-systemet, det kan skilja så mycket som 25%.

Övervakning  Tack vare optimerarna kan du i dator eller mobil följa produktionen och exempelvis jämföra mellan olika månader. Du kan se direkt om en panel är defekt och kan då enkelt utnyttja garantin eftersom du kan bevisa felet.

Säkerhet  Optimerarsystemet innebär att om du stänger av växelriktaren, så sänks spänningen i panelerna och det blir helt ofarligt att befinna sig på taket vid  sotning, rengöring och reparation.

Strängväxelriktare utan optimerare

Effekt  Med en strängväxelriktare är alla solpanelerna ihopkopplade och påverkar varandra. Skuggas en panel, sänks effekten på alla paneler till den skuggade panelens nivå. Effekten blir naturligtvis sämre.

Övervakning  Utan optimerare kan du endast se den totala produktionen som dina solceller ger. Du har ingen möjlighet att se vilken panel som underproducerar och har svårare att utnyttja garantin om något går sönder.

Säkerhet  Utan optimerare är det alltid livsfarlig spänning i solcellerna så länge solen skiner, även om växelriktaren skulle stängas av eller kopplas ur.

 

Skaffa solceller - så går det till

Vi guidar dig genom hela processen att köpa och installera solceller - smidigare kan det bara inte bli! Behöver du hjälp finns vi där genom hela din resa - både nu och i framtiden.

Offert

Du gör en offertförfrågan via internet eller telefon. Vi kontaktar dig för att få reda på vilka förutsättningar just ditt hus har. Utifrån detta underlag får du ett skräddarsytt och optimerat förslag för ditt hus och dina möjligheter. 

Avtal och beställning

Då du godkänt offerten skriver vi avtal. Beställning görs av materialet och tid bokas för installering på ditt tak. Vår leverantör har stort lager, vilket gör att väntan på beställt material ofta är mycket kort.

Anmälan till nätägare och ansökan om bidrag

Vår elektriker gör föranmälan till din nätägare och sköter fortsatt kontakt med dem. Ansökan om investeringsbidrag gör du själv till länsstyrelsen eller via Boverkets e-tjänst, men vi kan vara behjälpliga i den processen om frågor uppstår. Eventuellt behöver du ansöka om bygglov, det beror på vad som gäller i din kommun.

Installation

Din solcellsanläggning monteras enligt offert på din fastighet. Våra montörer och elektriker har stor erfarenhet av tidigare installationer. Själva installationen tar 1-2 dagar beroende på hur stor anläggningen är.

Avtal för mikroproduktion

Innan du startar produktion ska du teckna avtal för mikroproduktion så att du får betalt för den el du producerar. Vi ger dig information om vilket elbolag som har bäst villkor.

Börja producera

Slå på din solcellsanläggning - nu är du igång och producerar din egen solenergi!

Följ din produktion på Mina Sidor. Om du behöver support kontaktar du oss, vi finns där genom hela din resa.

Please reload

 
 

 varför solenergi?

Bakgrund

Den första solcellen utvecklades redan i slutet av 1800-talet, men det var inte förrän på 1950-talet som genombrottet för solceller kom. Under 2000-talet utvecklades tekniken ytterligare och allt större produktion kom igång, vilket gjort att priset per cell sjunkit med 80% sedan dess. Detta gör att det nu är lönsamt på en helt annan nivå att investera i solceller. År 2015 vann en solcellsanläggning en upphandling i Dubai utan statligt stöd. Detta var första gången som solenergi var billigare än att producera el från kol.

Så fungerar solenergi

​För att kunna skapa solenergi krävs solpaneler, en växelriktare samt montagesystem. När solen skiner omvandlar solcellerna i panelerna solens strålar till likström, som sedan omvandlas till växelström genom växelriktaren. I och med att växelriktaren är ansluten till fastighetens elcentral kan solelen sedan användas som all annan el.

 

Det överskott av el du får kan du sälja. Under våra soligaste månader (maj-augusti) blir överskottet som störst och du kan sälja mest el. Under de kallare månaderna kan man säga att du köper tillbaka elen, men till ett billigare pris.​

Fördelar med solenergi

När du köper el är det många gånger svårt att veta var elen kommer från. Investerar du däremot i solenergi gör du en stor insats för miljön, då den totala summan av förnybar energi ökat tack vare dina solceller.

Solceller har lång livslängd och kräver oftast väldigt lite underhåll. Generösa garantier gör att du inte behöver oroa dig för att något ska gå sönder. Sist men inte minst finns det också stora ekonomiska fördelar med solceller. Läs om dessa här under rubriken ekonomi.

Länkar

Några nyttiga länkar där du kan läsa mer om solceller