top of page

Solceller: Öka värdet på din fastighet

Ett gult hus med solpaneler på taket
Solcellsanläggning på villatak

Solcellsanläggningar blir allt vanligare i Sverige och det finns flera goda skäl att överväga att installera en anläggning på din fastighet. I detta blogginlägg ska vi utforska hur en solcellsanläggning kan öka värdet på din fastighet och varför det är en investering som lönar sig.


1. Ekonomiska fördelar

En solcellsanläggning kan ge dig flera ekonomiska fördelar. Här är några sätt det kan påverka din fastighets ekonomi:

  • Sälj ditt energiöverskott: Om din solcellsanläggning producerar mer el än du förbrukar, kan du sälja överskottet till elnätet. Detta kan generera extra intäkter och öka fastighetens värde.

  • Lagra el för egen användning: En solcellsanläggning med batterier är en bra investering för att lagra överskottsel. Solel som inte används direkt i fastigheten lagras i batteriet för att användas under kvällen när elen är dyrare, eller nästa dag. Dagens solcellsbatterier till villa har en lagringskapacitet på 5–30 kWh. Genom att producera din egen el med solceller minskar du ditt behov av att köpa el från elnätet. Egenanvänd el har ett större värde än den överskottsel som matas ut på nätet. Detta kan leda till lägre elkostnader och ökad lönsamhet för fastigheten.

  • Få betalt för stödtjänster: Tillsammans med Checkwatt kan vi erbjuda dig som har batterier möjlighet att få betalt för stödtjänster till svenska kraftnät. Läs mer om Checkwatt här. Observera att du inte får grönt teknikavdrag på batteriet om du väljer att leverera stödtjänster.


2. Miljöfördelar

Utöver de ekonomiska fördelarna är solcellsanläggningar också bra för miljön. Genom att producera egen el från solen minskar du ditt koldioxidavtryck och bidrar till en mer hållbar framtid. Detta kan vara en attraktiv faktor för potentiella köpare och höja fastighetens värde.


3. Ökad attraktivitet

Fastigheter med solcellsanläggningar anses ofta vara moderna och miljömedvetna. Detta kan göra din fastighet mer attraktiv för köpare och hyresgäster. Att ha en solcellsanläggning kan vara ett säljargument som differentierar din fastighet från andra på marknaden.


4. Framtida utveckling

Solcellstekniken fortsätter att förbättras och priserna sjunker över tid. Genom att investera i en solcellsanläggning är du förberedd för framtida energibehov och kan dra nytta av teknikens utveckling.

Sammanfattningsvis är solcellsanläggningar en smart investering som kan öka värdet på din fastighet, minska dina elkostnader och bidra till en mer hållbar framtid.


Därför ska du välja DT energi som solcellsleverantör

Om det känns för klurigt att räkna fram vilka solceller eller laddboxar du skall ha så skicka iväg ett mail till info@dt-energi.se eller ring 052217107, vi hjälper dig mer än gärna. Vi installerar solcellsanläggningar i Västra Götalands län. Laddboxar installerar vi bland annat i Göteborg, Bohuslän och Stockholm.

Att installera solceller behöver inte vara svårt. Vi kommer alltid ut och mäter ditt villatak för att se hur många solceller som får plats på taket. Att detta steg blir väl utfört är A och O för solcellsanläggningen. När vi sedan åker tillbaka till kontoret för att räkna på vad det skulle kosta att installera solceller på ditt villatak så vet vi exakt vad vi skall räkna på. Eftersom vi varit uppe på taket, vet vi också vilket monteringssystem som passar solcellerna och ditt tak allra bäst. Valet av monteringssystem är viktigt. Vi använder oss oftast av svenska företaget Nordmounts produkter och planeringsverktyg. Alla deras produkter är tillverkade i Sverige och håller hög kvalitet, samtidigt som de är enkla och smidiga att montera på taken. Utöver Nordmount använder vi också produkter från tyska företaget K2 och svenska Weland Stål.

Comments


bottom of page