Kontakt
  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
SSE_Medlem_vertikal.png

Medlem hos Svensk solenergi

Skicka meddelande till oss!

© 2019 by Dalaträhus-Energi

Solceller till ditt företag

Hur produktivt är ditt tak egentligen?

Tak är av naturen helt passiv och har i stort sett bara skyddat din byggnad från regn och rusk. Samt har de efter en tid alltid kostat pengar att underhålla. Det har varit förutsättningarna för alla tak på alla byggnader i alla tider. Fram tills nu...

Att montera solpaneler på taket är en säker långsiktig investering. Det är enkelt att bygga ut, enkelt att kalkylera och enkelt att förklara för sina kunder. Att kunden vet att de produkter och tjänster som de köper är framtagna med hjälp av lokalt producerad solel, är ytterligare en fördel.

Just nu uppgår investeringsstödet för solceller till 20%! Låt taket komma igång att arbeta, kontakta oss så ser vi till att det blir så.

Solenergi - Hur går vi vidare

01

Företagsbesök

02

Projektering

03

Installation

04

Miljöprofil boost

Solceller och miljö

När du producerar din egen solenergi så avges inga utsläpp eller annat som påverkar luften och miljön omkring oss. Vid tillverkningen av solceller blir det lite utsläpp av koldioxid. Men jämför man det med vad fossila energikällor släpper ut så är det i princip försumbart. Utsläppen för produktion av solceller ligger någonstans mellan 28g och 35g CO2/KWh jämfört med 500-1000g CO2/KWh för fossila energikällor. Energiåterbetalningstiden alltså den tid det tar att tjäna in produktionskostnaden för att tillverka solcellerna, den är mellan 1-4 år.

 

Därefter är det bara fördelar för miljön.

Att installera solceller

Att installera solceller handlar för oss först och främst att man gör något konkret att minska utsläppen. Det stärker också din konkurrenskraft och det i sin tur skapar förtroendekapital och ger dig ett starkare varumärke.

Om det står mellan två likvärdiga företag, men ett av dem tar ansvar för miljön. Vem tror du att kunden väljer?

 

Studier pekar på att en stor majoritet av konsumenter idag värdesätter denna typ av miljöinvesteringar, och styr sin plånbok efter det.

Hur tänker du själv?

Solceller avkastning

Avkastning på solceller handlar främst om att minska företagets driftskostnader under stora delar av året. Under vår och sommarmånaderna kommer också, beroende på hur stor anläggning du har överskottsenergin att säljas. Det innebär krasst att elbolagen kommer att betala ut pengar till dig istället för det mer vanliga, det omvända. Avkastningen beräknas vara kring 7%, beroende på en rad faktorer som läge, storlek och typ av solanläggning.

Men avkastning handlar nog inte bara om pengar, om man skall vara riktigt ärlig.

Solceller investeringsbidrag

Något som ytterligare stärker avkastningen på din solcellsanläggning, är investeringsbidraget som just nu motsvarar 20%. Det kan alla företag, offentliga organisationer och privatpersoner ansöka om. Viktigt att komma ihåg är att ansökan måste ha inkommit till energimyndigheten innan man skriver avtal med solcellsleverantören.

DT energi lämnar tillsammans med våra leverantörer en produktgaranti på minst 15 år och en effektgaranti på 25 år. Om något skulle hända under denna period, byts panelen helt enkelt ut mot en ny på solpanel på tillverkarens bekostnad.

Som exempel kan vi leverera helhetslösningar inom solenergi till:

Lantbruk

Industrier

Lager

Affärslokaler

Varför välja DT energi som solcellsleverantör?
  • Vi utgår från det personliga mötet på plats.

  • Produkter av högsta kvalité

  • Optimerade system - för din trygghet

  • Uppföljning av solproduktion via app

  • Nyckelfärdigt - klappat och klart

  • Långa garantier 50% längre än genomsnitt

  • Flexibla

Vi går alltid den extra milen för att du som kund skall vara nöjd och att du får det som är bäst för dig. 

Kontakta oss så vi får träffa dig!