Solceller till ditt företag

Varför välja DT energi som solcellsleverantör?

 • Vi utgår från det personliga mötet på plats.

 • Produkter av mycket hög kvalitet

 • Uppföljning av produktion av solenergi via app

 • Nyckelfärdigt - vi tar hand om allt till ett fast pris

 • Långa garantier - 50% längre än genomsnitt

 • Flexibilitet

 

Solceller för lantbruk och industri till ett bra pris

Företagsfastigheter, lantbruk och industri har ofta generöst med takyta som går att använda för att installera solceller. När installationen sker storskaligt blir också priset per kilowatt mycket lägre än för en mindre solcellsanläggning. Har man sitt tak vänt åt söder så produceras mest solenergi och under de timmar som arbetet pågår. Då får man störst egen användning av sin solenergi. Har man ett exempelvis ett platt industritak då kan man vända montagesystemet och solcellerna åt söder. Ännu bättre blir det om man erbjuder laddboxar för att ladda elbilar på sin parkering. Då ökar man sin egenanvändning ytterligare av solenergin.

Solceller- Hur går vi vidare

01

Företagsbesök

02

Projektering

03

Installation

04

Miljöprofil boost

Solceller och miljö

När du producerar din egen solenergi så avges inga utsläpp eller annat som påverkar luften och miljön omkring oss. Vid tillverkningen av solceller blir det lite utsläpp av koldioxid. Men jämför man det med vad fossila energikällor släpper ut så är det i princip försumbart. Utsläppen för produktion av solceller ligger någonstans mellan 28g och 35g CO2/KWh jämfört med 500-1000g CO2/KWh för fossila energikällor. Energiåterbetalningstiden alltså den tid det tar att tjäna in produktionskostnaden för att tillverka solcellerna, den är mellan 1-4 år.

 

Därefter är det bara fördelar för miljön.

 

Att installera solceller på ladugård

Att installera solceller handlar för oss först och främst att man gör något konkret att minska utsläppen. Det stärker också din konkurrenskraft och det i sin tur skapar förtroendekapital och ger dig ett starkare varumärke.  Det är också viktigt att installationen görs på rätt sätt. Viktigt att kontrollera bärighet och elsäkerheten. Det man också bör titta på innan installationen är att taket skall ha samma livslängd som solcellerna.
 

Vid installation av solceller på ladugård så görs även dessa moment.

 • Strängkablar förläggs pol-separerat ca 1 decimeter.

 • Kablar läggs gnagarsäkert och skyddas på utsatta ställen med OMG-rör eller annat kabelskydd.

 • Både AC och DC-sidan förses med åskskydd.

 • Alla kopplingslådor förses med varselmärkning.

Om det står mellan två likvärdiga företag, men ett av dem tar ansvar för miljön och har solceller. Vem tror du att kunden väljer?

Solceller, långa garantier till ett bra pris

 

DT energi lämnar tillsammans med våra leverantörer en produktgaranti på minst 15 år och en effektgaranti på 25 år. Om något skulle hända under denna period, byts panelen helt enkelt ut mot en ny på solpanel på tillverkarens bekostnad. Även om priset är en viktig faktor när man bestämmer sig för solceller, så är garantier, hur jobbet görs och långsiktighet minst lika viktiga komponenter.

Som exempel kan vi leverera helhetslösningar inom solenergi till:

solceller Lantbruk

solceller Industrier

solceller företag

solceller lokaler

DT enegi solceller
 • Facebook
 • Instagram

Skicka ett meddelande

© 2020 by Dalaträhus-Energi