Solpaneler på villa

Detta är stegen till egen solelproduktion

Skaffa solceller - så går det till

Vi är med och guidar dig genom varje steg när du köper och installerar solceller – allt för att göra det så enkelt som möjligt för dig! Vi finns tillgängliga under hela resans gång när du än behöver hjälp – såväl här och nu, som långt fram i tiden.

Offert

En offertförfrågan gör du enkelt via internet eller på telefon. Vi tar kontakt med dig och lyssnar in vilka förutsättningar som finns vid just din bostad. Denna information använder vi för att ta fram ett skräddarsytt förslag, perfekt anpassad för ditt hem och de möjligheter som finns tillgängliga för dig.

Avtal och beställning

Efter godkänd offert skrivs ett avtal för ditt projekt. Vi påbörjar beställning av material och bokar en lämplig tid för att komma igång med installationen vid din bostad. Eftersom våra leverantörer håller stora lager brukar väntetiderna för materialen bli väldigt korta.

Anmälan till nätägare och ansökan om bidrag

Föranmälan och kontakt med nätägaren sköter våra elektriker, för att underlätta processen och se till att allt går rätt till. Däremot ser du själv till att ansöka om investeringsstöd hos länsstyrelsen eller genom Boverkets e-tjänst. Vi finns även tillgängliga för att hjälpa dig med eventuella frågor under den processen. I vissa fall kommer du att behöva göra en ansökan om bygglov, beroende på vilket regelverk som gäller i kommunen där solcellerna ska installeras.

Installation

Våra erfarna montörer och elektriker monterar upp din solcellsanläggning vid din bostad. Vi följer de önskemål och riktlinjer vi kommit överens enligt din offert. En vanlig installation tar 1–2 dagar att färdigställa, beroende på anläggningens storlek. Hos oss är det endast behörig elektriker som drar kablar och kopplar in anläggningen

Avtal för mikroproduktion

Med hjälp av ett avtal för mikroproduktion har du möjlighet att få betalt för den el som produceras i din solcellsanläggning. Det är en god idé att ha avtalet på plats innan du påbörjar din elproduktion. Vi kan hjälpa dig med vägledning kring vilka elbolag som erbjuder de mest förmånliga avtalen för mikroproduktion.

Börja producera

När din solcellsanläggning väl är på plats behöver vi bara slå på den och – vips har du börjat producera din alldeles egna solenergi!

Du kan följa din egen produktion på solaredges Mina Sidor. Om du behöver hjälp eller vägledning kan du alltid kontakta oss, vi är med dig under hela processen.

Please reload

DT enegi solceller

Skriv ett meddelande

© 2020 by Dalaträhus-Energi