top of page

Solcellsanläggning i Kärna med nordmounts monteringssystem

DTenergi har nyligen installerat en solcellsanläggning i Kärna, som består av 20 helsvarta glas-glas solpaneler från Trina med 30 års garanti. Dessa solpaneler har hög effektivitet och lång livslängd. Solpanelerna är monterade på Nordmounts monteringssystem.

Solcellsanläggning i Kärna

Solcellsanläggningen är kopplad till CheckWatt, som möjliggör smart styrning, driftövervakning av solcellsanläggningen samt för att leverera stödtjänster som ger riktigt bra förtjänst. För att säkerställa optimal prestanda, har DTenergi valt en hybridväxelriktare från Sungrow. Denna växelriktare är känd för att ha hög effektivitet och pålitlighet. Monteringssystemet som användes för installationen är från Nordmount, ett svenskt bolag med tillverkning i Värnamo.


Solcellsanläggning i Kärna

Trina Solar är en av världens största tillverkare av solpaneler och har en lång historia av att producera högkvalitativa solpaneler för både villor och kommersiella projekt. Företaget är rankat som en Tier 1-tillverkare, vilket betyder att de har högsta möjliga kreditrating och möjlighet att stå bakom sina garantiutfästelser. Trina Solar har också en stark hållbarhetsprofil och är ledande inom Corporate Social Responsibility bland solcellstillverkare.


Trina Solar har länge haft ett stort utbud av helsvarta paneler för villamarknaden och är ledande vad gäller effekt. Under 2021 förväntas man producera totalt GW solcellsmoduler. Precis som Longi hanterar man hela kedjan från råkisel till färdiga solpaneler.


Trina Solar har också lanserat sin senaste innovation under namnet Vertex. Det är nästa generation högeffektiva paneler för såväl villamarknaden som för kommersiella projekt. Genom att lägga kiselcellerna överlappande i half-cut design minimeras synbara skarvar och strömmen leds genom svarta trådar vilket gör estetiken bättre. Trina Vertex serien finns i flera olika storlekar för olika användningsområden.

Sungrow hybridväxelriktare

Sungrow är en av världens största utvecklare och tillverkare av växelriktare med en global marknadsandel på hela 27% (2020). Sungrow har ett gott rykte för sin exceptionella driftssäkerhet och innovativa teknik.


Sungrow har utvecklat flera modeller av hybridväxelriktare som är kompatibla med batterier för lagring av solenergi. En av deras senaste modeller, SH10.0RT, är godkänd för den svenska marknaden och är förberedd för installation av batteri till växelriktaren. Det är också den modell som är installerad här ovan.


Sungrow har en garanti på 10 år för sina växelriktare och de är designade för 25 års drift. Växelriktarna produceras med världens främsta kvalitetskomponenter i Hefei, Kina.


Nordmount

Nordmount är ett svenskt bolag som tillverkar monteringslösningar för solceller. Deras produkter är flexibla, enkla att jobba med och gjorda för en effektiv installation, var och hur de än ska monteras. Nordmounts beslag, infästningar och monteringsmaterial är precis så där rejäla och pålitliga som krävs för att klara det nordiska klimatet.


Nordmounts monteringslösningar passar alla typer av tak och installationer samt klarar alla väderförhållanden. De har utvecklat ett innovativt montagesystem för solceller som är känt för sin höga kvalitet, hållbarhet och effektivitet.

Nordmount har en konfigurator för solcellsmontage som gör det enkelt för användare att planera och genomföra sina solcellsprojekt. Nordmounts produkter är tillverkade i Sverige och har en lång livslängd.

Comentarios


bottom of page