top of page

Solceller på Tjörn: Ett lyckat projekt av DT Energi


Tjörn är en vacker ö i Bohuslän som lockar många besökare med sina natursköna landskap, kulturhistoriska sevärdheter och maritima aktiviteter. Men Tjörn är också en plats där solenergi har fått ett starkt fäste, tack vare företaget DT Energi som har installerat flera solcellsanläggningar på ön.

Ett av de senaste projekten som DT Energi har genomfört är en installation av 38 stycken solcellspaneler på 405 W från Phono Solar på ett privat hus i Tjörn.solceller och solpaneler installerade på Tjörn

solceller och solpaneler installerade på Tjörn

solceller och solpaneler installerade på Tjörn

solceller och solpaneler installerade på Tjörn


Solcellspanelerna är monterade på taket med ett svensktillverkat montagesystem från Nordmount, som är anpassat för det nordiska klimatet och olika typer av tak. Växelriktaren som omvandlar solenergin till el är från Huawei, ett globalt ledande företag inom informations- och kommunikationsteknik.


Projektet har varit mycket framgångsrikt och har gett husägaren en egenproducerad och förnybar energikälla som sänker elkostnaderna och bidrar till ett bättre klimat. Solcellsanläggningen har en total effekt på 15,39 kW och beräknas producera cirka 14 000 kWh per år, vilket motsvarar ungefär 70 procent av husets årliga elförbrukning.


DT Energi är ett systerbolag till DalaTrähus AB, som har lång erfarenhet av att bygga prefabricerade hus på västkusten. DT Energi har specialiserat sig på att leverera och installera solceller och laddboxar till både privat- och företagskunder. Företaget har egna solcellsmontörer och elektriker som utför installationerna med hög kvalitet och service.


Phono Solar är en global tillverkare av högpresterande solcellspaneler som är ansluten till SUMEC Group, ett dotterbolag till Fortune 500-företaget China National Machinery Industry Corporation Ltd (Sinomach). Phono Solar har varit listad som en Tier 1 PV-modultillverkare av BNEF sedan 2014 och har vunnit flera utmärkelser för sina produkter, bland annat PVEL Top Performer, Top Brand PV av EUPD Research och Australian CER (clean energy reviews).


Nordmount är ett innovativt företag som utvecklar och tillverkar montagesystem för solceller i Sverige. Företaget har skapat ett flexibelt, enkelt och effektivt system som passar för alla installationer, alla väder och de flesta typer av tak. Nordmounts produkter är gjorda av svenskt stål med hög hållbarhet och lång livslängd.


Huawei är ett relativt ungt företag som grundades 1987 och har blivit en ledande aktör inom global informations- och kommunikationsteknik. Företaget verkar i över 170 länder och regioner och har över 194 000 anställda, varav nästan hälften arbetar med forskning och utveckling. Huawei erbjuder växelriktare för solenergi med toppmodern teknik, minimal strömförlust och hög effektivitet.


Solceller på Tjörn är ett exempel på hur DT Energi, Phono Solar, Nordmount och Huawei samarbetar för att skapa smarta och hållbara energilösningar för kunderna. Om du också vill installera solceller på ditt tak, kontakta DT Energi idag för en kostnadsfri offert.Hozzászólások


bottom of page