top of page

Solceller installerade på sommarstuga på Tjörn


DT energi är ett företag som specialiserar sig på solenergi och som levererar kompletta lösningar till både privatpersoner och företag. De har nyligen utfört en installation av 24 stycken helsvarta solpaneler från Phono, en strängväxelriktare från Solis och monteringsmaterial från Esdec på en sommarstuga med ett tak med betongpannor på Tjörn.

Solpaneler installerade på tak på Tjörn

Solpaneler från Phono

Solpanelerna från Phono är av modellen PS405M-24/TH Black och har en effekt på 405 W per solpanel. De har en elegant och diskret design som passar bra in i takets utseende. De har också en hög verkningsgrad och en låg temperaturkoefficient, vilket gör att de fungerar bra även vid höga temperaturer. De är dessutom robusta och tåliga mot väder och vind.Strängväxelriktaren från Solis är av typen 10K-4G och har en effekt på 10 kW. Den omvandlar likströmmen från solpanelerna till växelström som kan användas i elnätet eller i huset. Den har flera smarta funktioner, som övervakning via app eller webbportal, skydd mot överspänning och överslag samt stöd för nätanslutning.
Monteringsmaterialet från Esdec är av systemet esdec evo och är anpassat för tak med betongpannor. Det består av lätta och hållbara komponenter som gör installationen snabb och enkel. Det har också ett innovativt klicksystem som minskar risken för läckage och skador på taket.


Installationen av solpanelerna på sommarstugan på Tjörn tog två dagar att genomföra och var smidig och problemfri. DT Energi ansvarade för hela processen, från planering och projektering till leverans och driftsättning.


Sommarstugan på Tjörn kommer nu att kunna njuta av grön och billig el från solen under många år framöver. Solpanelerna kommer att producera cirka 7970 kWh per år, vilket motsvarar ungefär 80 procent av husets årliga elförbrukning. Det innebär också att kunden kommer att spara pengar på elräkningen och minska sitt koldioxidavtryck.


DT energi är stolta över att ha bidragit till att öka användningen av solenergi i Sverige och att ha levererat en högkvalitativ och hållbar lösning till kunden. De hoppas att fler kommer att välja solenergi som ett alternativ för att producera sin egen solel och bidra till ett mer miljövänligt samhälle.


コメント


bottom of page