top of page

Solceller installerade på Orust

32st helsvarta solpaneler från Trina installerade på villatak på Orust. Trina solar har 15 års produktgaranti och 25 års effektgaranti.


installera Solceller villa Orust


installera Solceller villa Orust

installera Solceller villa Orust

Om solcellsanläggningen:

  • 32 st solpaneler Trina Vertex S 385W Helsvart (L=1755 x B=1096 x H=30)

  • Växelriktare SolarEdge 9kW

  • 32 st solaredge optimerare

  • Esdec monteringssystem

  • Takkroksavstånd – 70,8 cm

Beräknad solelproduktion från solcellerna

Förväntad produktion solel

Projektering av solpaneler


Solceller är ett bra sätt att producera ren och förnybar energi från solen, och minska dina elkostnader och ditt klimatavtryck. Solceller består av solpaneler som omvandlar solljuset till likström (DC), och en växelriktare som omvandlar likströmmen till växelström (AC) som kan användas i ditt hem eller säljas tillbaka till elnätet.


DT-energi är ett företag som säljer och installerar solceller och laddboxar i Västra Götaland, med fokus på Orust, Uddevalla, Trollhättan, Lilla Edet, Vänersborg, Tanum. etc De har lång erfarenhet av solceller och arbetar endast med välkända och trygga varumärken. De erbjuder nyckelfärdiga solcellsanläggningar med hög kvalitet och service.


En av deras nöjda kunder är en villaägare på Orust, som har fått 32 st helsvarta solpaneler från Trina installerade på sitt tak. Trina är en global ledare inom solenergi och tillverkar effektiva och pålitliga solpaneler med långa garantier. De 32 panelerna har en total effekt på 12,32 kWp (kilowatt peak), vilket innebär att de kan producera upp till 12,32 kilowatt el under optimala förhållanden.


För att koppla ihop solpanelerna med växelriktaren har DT-energi använt sig av SolarEdge optimerare s440. SolarEdge är en innovativ leverantör av smarta lösningar för solenergi, som gör det möjligt att övervaka och optimera prestandan för varje enskild solpanel. Optimerarna hanterar den maximala effektpunktsstyrningen (MPPT) och spänningsregleringen för varje panel, vilket minskar effektförluster på grund av skuggning, tillverkningstolerans eller temperaturskillnader. Optimerarna har också inbyggda säkerhetsfunktioner som stänger av spänningen på panelnivå vid behov.


Växelriktaren som DT-energi har valt till anläggningen är en SolarEdge 9kW inverter. Den är speciellt utformad för att fungera med SolarEdge optimerarna, och har därför en enklare och billigare konstruktion än traditionella växelriktare. Den har också en hög verkningsgrad (98,3%) och en lång livslängd. Växelriktaren är ansvarig för att omvandla likströmmen från optimerarna till växelström som kan matas in i elnätet eller användas i hemmet.


För att fästa solpanelerna på taket har DT-energi använt sig av Esdec monteringssystem. Esdec är en expert på montagesystem för solpaneler, och erbjuder smarta, enkla och säkra lösningar för alla typer av tak. Esdec monteringssystem består av lätta, starka komponenter som är snabba och lätta att montera. De har också utvecklat ett eget beräkningsprogram som hjälper till att dimensionera och planera varje projekt.


Som du kan se har DT-energi levererat en imponerande solcellsanläggning till sin kund på Orust, med hjälp av kvalitetsprodukter från Trina, SolarEdge och Esdec. Anläggningen kommer att ge kunden många års besparingar och miljönytta, samt möjlighet att följa sin solelproduktion via SolarEdge monitoreringsplattform. Om du också är intresserad av att installera solceller på ditt tak, kan du kontakta DT-energi för en kostnadsfri offert och rådgivning. De hjälper dig att hitta den bästa lösningen för ditt hus och din budget.

Comentários


bottom of page