top of page

DTenergi har installerat solpaneler på villa och garage på Tjörn

DT energi har installerat 23st solpaneler på en villa på Tjörn. Varje solpanel har en effekt på 360w. Totalt har solcellsanläggningen en effekt på 8,28 kW. Växelriktare kommer från Solaredge.


I samband med solpanelsinstallationen så installerade vi också en Grå Easee home laddbox.

Montagesystemet kommer från Tyska k2-systems. Då det är ett bandtäckt plåttak så kläms fästena fast på falsarna, vilket ger en mycket tillförlitlig och hållbar montering.

Solceller monteringssystem k2 CFx för bandtäckt plåt

montagesystem k2 CFx för bandtäckt plåt på villatak


Om du vill ha en miljövänlig och kostnadseffektiv lösning för din elproduktion, kan du överväga att installera solceller på din villa. Solceller är ett sätt att utnyttja solens energi och omvandla den till el som du kan använda i ditt hem eller sälja tillbaka till nätet. En av de ledande leverantörerna av solceller i Sverige är DT energi, som har lång erfarenhet och hög kvalitet på sina produkter och tjänster.


Ett exempel på en av DT energis solcellsinstallationer är en villa på Tjörn, som har fått 23 stycken solpaneler monterade på sitt bandtäckta plåttak. Solpanelerna har en hög effekt på 360 watt var, vilket ger en total effekt på 8,28 kilowatt för hela solcellsanläggningen. Det innebär att villan kan producera en stor mängd el från solen, som kan täcka en stor del av deras elbehov eller ge dem en extra inkomst.


För att omvandla solens likström till växelström som kan användas i hushållet eller matas in i elnätet, har DT energi installerat en växelriktare från Solaredge, som är en av de mest pålitliga och effektiva växelriktarna på marknaden. Växelriktaren har också en smart funktion som gör det möjligt att övervaka och styra varje enskild solpanel via en app eller en webbportal.


För att fästa solpanelerna på taket har DT energi använt ett montagesystem från det tyska företaget K2-systems, som är specialiserade på solcellsmontage för olika typer av tak. Eftersom det är ett bandtäckt plåttak, har fästena klämts fast på falsarna, vilket ger en mycket tillförlitlig och hållbar montering som inte skadar taket.


I samband med solcellsinstallationen har DT energi också installerat en grå Easee home laddbox, som gör det möjligt att ladda elbilar med den el som produceras av solcellerna. Laddboxen är smart och anpassar sig automatiskt till bilens behov och nätets kapacitet. Laddboxen har också en app som gör det lätt att följa laddningen och se statistik.


DT energi är ett bra val för dig som vill installera solceller på din villa, oavsett om du bor på Tjörn eller någon annanstans i Sverige. De har ett brett utbud av solcellslösningar som passar olika behov och budgetar, och de erbjuder också rådgivning, projektering, installation och service. Kontakta dem idag för att få ett kostnadsfritt och personligt erbjudande om solceller för din villa.

Comments


bottom of page