top of page

Är det bättre att köpa solceller nu eller att vänta?

Många frågar sig när det rätta tillfället är att köpa solceller. Precis som med andra större investeringar i livet är det svårt att förutspå hur marknaden kommer att se ut i framtiden. När det gäller prisnivån på solceller finns det ett par aspekter som är värda att ha i åtanke.


Under några år fram till ungefär 2012 minskade priserna på solceller rejält. Bland annat för att den globala marknaden började blomstra. I Kina till exempel, började allt större mängder solceller produceras. I takt med att tekniken för solceller utvecklas sjunker priserna, vilket de gör konstant, även om takten nu saktat ned rejält sen den stora prisjusteringen innan 2012.


Det är rimligt att anta att den som väntar kommer kunna köpa solceller till ett billigare pris än idag. Samtidigt innebär det inte nödvändigtvis att det lönar sig att vänta. När priserna på solceller blir lägre är det också sannolikt att nuvarande skatteavdrag och bidrag kommer att sjunka.


I sina beräkningar gäller det också att ta med besparingarna som görs genom att börja producera el redan idag, gentemot att vänta för att kunna köpa solceller billigare längre fram. Det leder till en ganska komplicerad kalkyl som dessutom kräver en hel del antaganden om framtiden.

Senaste inlägg

Visa alla

Vilka är fördelarna med Garos laddstationer?

När du använder dig av en användarvänlig laddstation från från Garo och kan du vara säker på att din bil dessutom laddar både snabbt och säkert. Laddaren erbjuder dessutom dynamisk lastbalansering och

Commenti


bottom of page