top of page
DJI_0040_edited.jpg
Allt gick supersnabbt och fungerade perfekt - Anders H

Varför ska du skaffa solceller?

1. Miljön

Det finns många olika anledningar till att installera solceller. Det första vi själva tänker på är vår miljö och den omställning som måste ske för att vi ska kunna producera el på ett hållbart sätt.

 

När du går från att din villa bara konsumerar energi till att faktiskt kunna skicka ut ren lokalproducerad el på elnätet blir du en kugge i det maskineriet. En solcellspanel har återbetalat sin miljömässiga produktionskostnad efter 3-4 år.

IMG_4948.JPG
varför solceller - miljö
Solcellsanläggning på en villa
2. Ekonomi
Man kan räkna på det ekonomiska med solceller på två olika sätt.

Beräkning 1 - Dina solceller är avbetalda på ca 10 år!
Från dag ett så kommer solcellerna att minska dina elkostnader och du kommer sälja el till elnätet. Tänk på att även överföringsavgift, moms och skatter minskar från din nätägare. 

solcller - ekonomi

Beräkning 2 - kostnad per kWh under 30 års tid
En solcellsanläggning håller i minst 30 år. Genom att dela installationskostnad med hela solcellsanläggningens livslängd kan vi göra en uppskattning för dess lönsamhet. Vi antar att kostnaden för el kommer att vara runt 50 öre per kWh ink. moms.

Eftersom du producerar egen el kommer du spara pengar på flera sätt.

1. Du tjänar pengar på att sälja överskottselen! På den el du säljer får du dessutom en skattereduktion på 60 öre / kWh.
 

2. Utöver elen du säljer, sparar du pengar på att slippa betala energiskatt och nätavgift plus moms på både dessa avgifter.

aprikoser

En normal solcellsanläggning
kostar ca 150 000 SEK.

Jag är redo för en kostnadsfri offert

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så återkommer någon av våra medarbetare till dig inom kort på det sätt som du väljer. I detta steg så förpliktigar du dig inte till något. 

solcelle - offert
Hur vill du att vi kontaktar dig
bottom of page